A fészekből kiugrott de még nem röpképes fekete rigó mennyi ideig marad a földön, míg repképes nem lesz?
mert volt nálunk egy ilyen, egész délelőtt fél percenként csippantott, de délutánra eltűnt, lehet elvitte egy macska.
azt tudom, hogy ilyenkor nem kell befogni
Lehet elvitték a szülei. Nem marad ugyanott sokáig. A macska valóban nagyon veszélyes rájuk nézve, csak az elmúlt két hétben vagy 6 rigótámadásnak voltam szemtanúja, 2-en meghaltak..
Szerintem max.1 hét.
Ez most irónikus akart lenni?
Nem baromságokat beszélek, a rigószülők halkan hívogatják tovább a kisrigókat. Nem egy helyen fog ülni, amíg röpképes lesz.
A macskákat meg felelősen kellene tartani, mert kiírtják a madárvilágot. Két példát is tudok: van aki a házban tartja őket, hogy ne öldököljenek mindent ami mozog. Más ismerősömpedig zárt macskakertet épített nekik, ami hálóval fedve van, se ki, se be nem tudnak menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!