Mit tegyek a beteg galambbal ?
Sima állatorvos nem is jó mert nem ért hozzá, egzotikus állatorvos kell!
Sajnos elég kevés van az országban itt van néhány, de nem tudom mennyire jók még az adatok mert régi a cikk:
Ha szeretnéd, hogy a galambod jól legyen, akkor keresned kell egy állatorvost, vagy érd utól a körzeti állatorvost. Magától nem fog meggyóyulni, mi itt nem vagyunk állatorvosok, és ha még azok is lennénk, valószínű személyesen meg kellene vizsgálni a galambot.
Melyik megye?
Ami az általános erőnlétén segít és sok alap problémát le tud küzdeni ezáltal a madár, ha valamilyen komplex multivitaminból adsz neki naponta egy búzaszem méretű kis töredéket.
Az enyém is kezdett sántítani.
A Béres Actival Extra multivitamint szedjük mi is.
Abból lecsíptem kicsi töredékeket és a madarat kézzel megfogva, a másik kezemmel a kinyitott csőrébe nyomtam mélyen.
Így pár hónap után szépen elmúlt a problémája.
Amit még adhatsz nekik, az az általatok étkezéshez felhasznált tojásnak a héja.
Mindig alapisan megmossuk még feltörés előtt.
A héját utána jól kimossuk és a héjakat összegyűjtve megszárítjuk.
Kicsi mozsárban apró töredékekké lehet zúzni, de ne porrá. Egy edénykében mindig legyen az is előttök.
A madár érzi, mikor van szüksége rá és magától eszi, ha kell neki a Kalcium, Magnézium.
Ami még nagyon jól megerősíti, néha 1 csepp Bérescsepp nagyon jól roborálja a madarat. Ha nagyon elesett, akkor naponta is kaphat 1 köbcenti vízben egy cseppet naponta. Nálam ez is bevált.
Most lesz 15 éves a galambom ésteljesen egészséges friss és boldog!
Ja, mint írtam, kicsi fecskendőben, egy cm³ vízben. Azt a csőrébe nyomom, vékony szilikongumi csövön, ami nem sérti meg.
Még egészen apró, három napos korától a fecskendővel kezdtem etetni, grízzel, ami kicsi vízzel volt elkeverve. Mindig meg kellett rázogatni, ne álljon össze benne, ki lehessen nyomni a keveréket, még 2008 őszének kezdetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!