A kézzel nevelt feketerigó mennyire lesz szelíd?
Kérdező én elméleti kérdésre is csak ezt tudom írni, hogy vadon élő állat nem való kis kedvencnek, se házi állatnak. Egy vadon élő szabadon élő állat a természethez tartozik, és a törvény büntizi nem alaptalanul, mert állatkínzás egy szabadon élő vadállatot bezárni egy területre. Pláne, hogy védett állat, aminek az eszmei értéke 25000 Ft. És ha gondozásra van szüksége akkor az a természetőrök és a szakvizsgát tett emberek feladat köre, mert ők tényleg értenek hozzá, ha úgy adódna hogy nem tudják vissza vadasítani.
A természetőrök nagy többsége zoológus,biológus, vadgazdálkodást is tanultak, sőt biztos van köztük állatorvos is és sorolhatnám. Szakosodnak is különböző állatfajra, és ők szakszerűen tudják miért viselkedik úgy ahogy viselkedik egy állat, miközben egy civil ember azt hiszi hogy pl. a menyét alapból agresszív, közbe meg csak nem bírja a ketrecet a bezártságot, csak mondtam egy példát. Vagy hogy melyik fának milyen lényeges szerepe van az erdőbe és stb. Ők erdő leltározni is tudnak. Lehetne sorolni.
A mentett, piciként magukra maradt állatokat vissza szokták szoktatni a természetbe, nem szokták megtartani vagy fogságban tartani, csak indokolt esetben, ha olyan sérülése van, ami miatt nem tudna életben maradni.
Lehetne jönni az állatkerttel, de azokban meg már rég nem természetes élőhelyen vadon született állatokat tartanak jellemzően. Vannak veszélyeztetett fajokkal foglalkozó állatmentő programok, amikor fogságban szaporítják őket, és ha sikeresnek bizonyul, nőtt a populáció, megpróbálják őket visszaszoktatni a természetes élőhelyükre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!