Nálatok is ennyi károgó varjú van a fővárosban?
Budapesten élek a 14.keruletben. Mostanában észrevettem, hogy nagyon sok varjú lett a környéken.
Sajnos én nem szeretem őket, iszonyatos hangosan és ronda a karogasuk. Sokszor reggel 5-kor erre ébredünk, csukott ablaknál is. Csapatokban koroznek a házak felett, hatalmas és idegesítő zajjal.
Miért jöttek be a városba? Régen a mezőkön és szántóföldeken voltak, vagy én tudom rosszul?
8. kerület szélén dolgozom, asszem múlt hét csütörtökön volt nagy hangzavar tőlük :)
Olyan reggel negyed 8 körül kezdték, jó nagy zajt csaptak, de egész nap káricsáltak az ablak előtt
Milyen varjúról van szó? Vetési vagy dolmányos?
A dolmányos szürke.
A vetési nemigazán megy be a városokba, maximum télen, és nem ordít. Ha bemegy akkor azért, mert: a földeken lövik, mérgezik:
A dolmányos azért szaporodott el annyira, mert rengeteget szemetelnek az emberek, van miből megéljen. Belőlük a földeken, falun egyáltalán nincs, csak városokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!