Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan tudnék megmenteni egy...

Hogyan tudnék megmenteni egy a macskám karmai közül kimentett kismadarat?

Figyelt kérdés
Egy verébről volna szó szépen kifejlődött de még repülni nem tud. Meg nem sérült csak nagyon meg van ijedve.
2010. júl. 27. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:

van madarkorhaz.hu azt hiszem keress rá a neten és hívd fel őket!

lehet hogy még fészekbe van és kiesett, akkor meg kell keresni (?)

2010. júl. 27. 20:24
 2/8 anonim ***** válasza:
35%

szerintem nem kellett volna megmenteni.

a cicádnak az a dolga, hogy vadásszon, de te elvetted tőle a zsákmányt, ezzel azt üzented neki, hogy rossz amit csinált. pedig nem.

3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezz meg egy állatorvost, hátha tud valami okosat.
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet hogy rossz dolognak tűnik hogy nem csak egerket fogdos, hanem cuki madarakt is, de benne van a cicádban a vadász ösztön. Ilyenkor mikor megfogja a madarat akkor inkább menj be, csinálj vmit, azaz ne foglalkozz vele!
2010. júl. 27. 20:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Tudom hogy ez a természet rendje, de ha én meglátom hogy megfog valamit legyen az egér vagy bármi én megpróbálom megmenteni szegényt. Rendszeresen kárt tesz folyamatosan megfogja a kis harkályokat a sárga rigót stb. Ember legyen a talpán aki ilyenkor nem avatkozik bele. Amúgy igazatok van nem kéne, de igen nehéz.
2010. júl. 27. 21:14
 6/8 Septimius ***** válasza:
100%
A macska megfogott pár madarat, ezért anya csengőt akasztott a nyakába. A madarak meghallják a csilingelést, így időben el tudnak repülni, a macska sem kapott el azóta egyet sem. Állatkereskedésben lehet venni, mindenféle színben, pár száz forintért!
2010. júl. 28. 11:07
 7/8 anonim ***** válasza:

A macska az egerek ellen lett "kitalálva", nem a madarak ellen. Nekem ezért nem lesz macskám, az tuti, mert imádom a madarakat.

Sárgarigót meg harkályt fog a macskád? Nagyon durva! Én életemben egyszer láttam sárgarigót! Szóval nagyon jó ötletnek tűnik az a csengős nyakörv!

Ja és itt egy jó cikk pont az ilyen esetekre: [link]

2010. júl. 28. 14:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Ez a csengős megoldás nagyon jó venni fogok egyet! Köszi. Talán még foszforeszkál is akkor a cicámat sem üti el az autó.

Egy kisvárosban lakunk egy park mellett közvetlenül, körbevéve nagy fűzfákkal. Nagyon sok madár és mókus lakik a fákon. Nem vagyok nagy madárszakértő de a fekete rigóktól a verebekig sok madár megtalálható rajtuk. Sajnálom hogy nem láthatsz ilyen szépet minden nap.

2010. júl. 29. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!