Tojás költetés?
Pár napja kaptam egy mentett nagyon szép és aranyos, kicsit félénk fiú madarat. Nos kiderült idő közben, hogy ez a kis nimfa egy lány madár volt.. Reggel holtan találtam meg egy tojáson ülve.
A tojás sértetlen.. Sajnos a kismadaram már máshol jár.. Viszont szeretném megpróbálni kiköltetni és felnevelni ha már az anyuka az életét adta érte csak sajnos nem értek a tojás költéshez... Tudom, hogy nem 100% a kikelés de szeretnék mindent megtenni, hogy a pici ha sikerül boldogan éljen nálam.
Örülnék ha valaki tudna küldeni egy oldalt vagy le tudná írni, hogy miképp is fogjak neki, mert nem igazán találtam róla semmit..
Vegyél egy KELTETŐ gépet és azzal kitudod keltetni.
Ugyan úgy mint a kiscsirkét keltetik.
Volt párja? Mert így az sem biztos, hogy fias tojás. A papagájok is, pont mint a tyúkok, tojnak megtermékenyítés nélkül is. Szóval esélyes, hogy nem lenne belőle semmi, hiába próbálkoznál.
Keltetővel elég macerás, nagyon fontos a megfelelő hőmérséklet és a megfelelő páratartalom. Keltettél már valamit? Kezdésnek nem ajánlanám, hogy papagáj legyen, mert ha elcseszed, akkor az meg fog látszódni, de akár bele is halhat. Látom mennyire fáj a szíved a tojás miatt, de talán jobb, ha el sem indul benne az élet. Ha mégis belevágnál, akkor Facebook csoportokban tudsz esetleg érdeklődni a fontos dolgokról, mit hogyan kell. Kezdésnek egy keltető kéne.
Igen mint kiderült volt párja csak nem figyelmeztették a párom erről és nem is nagyon mondták el mi történt a másik madárkával, hogy így egyedül volt a kislány... Nagypapám segít a keltetésben,mert ő már csinálta élete során sokszor,vettem már aznap egy keltetőt is és remélhetőleg pár napon belül hozza a tojás átvilágításához szükséges kis lámpáját is, hogy majd lássuk idővel mi a helyzet ba csibével/van e benne egyáltalán.
Jelentkeztem Facebook csoportokba de ott inkább csak bántást kaptam, hogy a párja nélkül hoztuk el.. A párom sem tudta, hogy volt neki de nem igazán értették meg 😅 viszont egy aranyos hölgy rám írt privátban és ő is segít nekem
Itt is nagyon köszönöm a válaszokat és azokat is, amik ez esetleg még kapok. Mivel home officeban dolgozom alapján véve is tanulás mellett így bőven van időm figyelni a tojásra és az esetleges csibére❤
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!