A papagájomat nem rég kaptam és egy kicsit furán csinál mármint aszthiszhem ropogtatja a csőrét és tüszög, én elvinni az állatorvoshoz de a helyzet miatt nem lehet kimenni a házból. Szerintetek mit csináljak? A hőmérséklet 20 c fok megfázhatot?
Alap dolog, hogy mielőtt állattartásra adjuk a fejünket, tájékozódunk.
A csőr ropogtatása lehet például pont a nyugalom jele is, a mi nimfáink is csinálták.
Másodikos voltam amikor kaptam őket, szüleim csodálkoztak is hogy mi ez a hang, én rögtön tudtam - több papagájos szakirodalmat is átnyálaztam.
Persze így távolról az is lehet, hogy teljesen más hangot produkál.
És igen, a papagáj élőlény, nem tamagocsi. Nincs "a" gyógyszer, amit odaadsz neki, ha beteg.
Keress fel egy állatorvost, aki egzotikus állatokra specializálódott (sima doki nem jó) használd a google-t.
Semmilyen gyógyszert ne adj neki, ha nem hozzáértő orvos javasolja! Nem google, nem fórum-felhasználó, orvos!
Provátban írd meg hol vagy, megpróbálok segíteni. Addig is tegyél be neki egy kis tálban/dugóban apróra összevágott/lereszelt fokhagymát, ez antibakteriális, antivirális hatású. De nehogy azt hidd, hogy ettől minden rendben lesz.
A gyógyszert te sem csak úgy hasraütésre veszed be, hanem az orvos felírja az adagot, típust stb.
Mivel a madarad max.100gramm lehet, el tudod képzelni, nála mennyire bonyolult beállítani a helyes dózist (meg az is kérdés, hogy miből)?
Még az állatorvosok is elhibázzák néha, a madár belehal a túladagolásba.
Egyáltalán milyen madár? Hullámos, nimfa, törpe?
Csíkszeredában szereztem egy orvost neked.
0741 789 468
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!