Kell kakas ahhoz, hogy tojjanak a tyúkok?
Mamikámnak volt egy tyúkja, az egyedül, külön volt, mégis tojt. A többi külön volt, emlékeim szerint nem mindig volt hozzájuk kakas, és mégis tojtak.
Nem lenne logikus, ha a tojáshoz kéne.
ahogy írták nem kell a tojáshoz, de egy tyúkudvar kakassal az igazi.
viszont ahol van kakas ott álltalában fias a tojás vagy is egy kis fekete pont van benne, és a héja is vastagabb.
:) Nézzetek le, én kezdő kisgazda vagyok itthon, meg talán sóher is, azért tartok tyúkokat, mert így olcsóbb a tojás (na meg nincs benne annyi vegyszer vagy gyógyszer). 13 éve költöztünk ki falura. Nekem azt mondták az itteniek, hogy jó, ha van egy kakas a sok tyúkom mellé, mert megregulázza őket, nincsen olyan nagy viszály a tyúkok között, mert mindegyik a a kakasnak akar "tetszeni". Komfortosabban érzik magukat a "lyányok".
Most vettünk egyébként két hete 40 fiatal tyúkot, még nincs kakas ebben a kompániában (tervezem, hogy veszek). Amikor volt köztük régebben egy hím, akkor nem volt ekkora agresszió a kotlósok közt. A mostaniak nagyon leharcoltan néznek ki, tépik a másik tollát, félig kopasz mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!