Lány hullámos papagájom szokatlanul csíp, mi lehet a baj?
Már több éves lány hullámos papagájom van. Ma elszabadult vele a pokol. Egy hete tépni kezdte tollait, ez abbamaradt két-három nap. Utána és azóta is, nem lehet hozzá benyúlni, csíp, kap a kéz után. Takarítani, már félve takarítom. Egyébként, mindene meg van, nem tűnik betegnek, alapjában véve harcias, de aranyos.
Ma megleckéztettem, a hintáját elvettem tőle, plusz nagyon erélyesen rászóltam, hogy lássa, nem kellemes. Most visszahúzta magát, de annyit is ért. Megint kezdi. Kezelhetetlen lett. Mit csináljak, miért csinálja ezt?
:(
Már félek hozzáérni is.
"Egyébként, mindene meg van"
Párja van? Mert az a legfontosabb, társas lények!!! (Hímet vegyél mellé, a fiókák megelőzhetőlők) Egyébként valószínűleg tojó lévén tojásrakás miatt ilyen, hím nélkül nagyobb eséllyel pusztul el a tojás bentragadás miatt.
Ha már állatot tartassz, legyél tisztában az adott állat alap tartási feltételeivel!
Köszönöm a kioktatást, de nem kértem!Te pedig jó lenne, ha ezzel lennél tisztába, mielőtt hangnemeddel mást kioktatsz, érthető voltam?Vegyél vissza.
Választ vártam a kérdésre, oksa?
Így más tudom, mi a baja.
Már vettem, megnyugiztál?
Három válasz azért kellett nekem erősítésképpen, mivel eddig gyerekkorom óta fiú papagájaim voltak és sok éve vállaltam elsőként lányt. Mellesleg rokonoméknak is lány volt (nekik nagy) és volt tojása hím nélkül, de ők is venni akartak, de addigra már lett kis tojása.
Na, de köszi azért.
6:
Köszönöm, mert eddig én is úgy tudtam.
Ismétlen, rokonoméknak nagytestű lány papagájuk volt, de úgy, hogy a boltban azt mondták nekik, fiú :D
Mikor rossz kedve volt, bágyadt volt, elhúzódott, akkor vették észre, hogy lány. Utána meg is volt az első tojás. :)
Köszönöm a válaszokat. Megkérdeztem, azt mondták, annyi idősen mint ő valószínű búskomorság. Nos, életem első lány papagájáról van szó.
A kedve már visszajött, mondja a magáét egész nap. A házból még nem bújt ki, de már jobban van. Lehet, van benne valami, amit mondtak nekem, mert kisütött kicsit a Nap, és jobban volt, ahogy a fény ellepte a szobát.
Csípni még csíp, nem annyira, de a régi kezd lenni. Enni eszik, azzal nincs baj az étvágyával :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!