Akárhányszor ki engedem a posta galambaim, egy mindig el tűnik talán a héja el viszi nem tudom mit tegyek hogy ez ne történjen meg ne engedjem ki egész télen tanácstalan vagyok?
Lehet valaki befogja, lövöldözik rá valaki, ragadozó madarak, macska
(A falumban is volt ilyesmi. Kiderült hogy az egyik szomszéd lőtte kifele, mert lekakilták a kocsiját. 150 vagy hány galamb a szomszédba azért tud csodát müvelni)
Hol laksz? Vidéken? Ilyenkor a héja a legnagyobb bűnös. Az énekesek meg sok más madár elhuzott délre, nincs mit ennie, bejön a falvakba, városokba vadászni. Ha figyeled a galambokat nem hiszem, hogy nem látnád őt. Mennyit vannak kint a galambok? Sokan mihelyt elhuznak a fecskék bezárják a gaoambokat egész tavaszig, épp ezért. Ha mégis engedni akarod akkor engedd ki éhesen és repülés után hívd be a kajára. Ne legyenek sokat kint, illetve csak amíg repülnek. Amúgy jó kondiban lévő egészséges galambot a levegőben nem mondom, hogy lehetetlen de ritkán fog meg. Általában amikor már alacsonyan vannak leszoritja a tetőkig vagy földig ott már nincs hová menekulnie a galambnak, nincs mannőverezési lehetősége vagy amikor leszálltak meglepi őket és akkor nagyon gyors, elkapja.
Sokan csináljak úgy is, hogy különböző időben engedik, így nem tudja megszokni a héja mikor van kajaidő neki, de ez azért nem tuti dolog. Nekem sokszor órákat várakozik amíg kiengedem, mindegy mikor, fél perc és ott terem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!