Jó nekik a cukros víz?
Azt olvastam, hogy ha télen egy kis cukrot teszünk a kinti madarak ivóvizébe, később fog befagyni.
Na, szóval ez a "kis cukor":
kb. 5 l vízbe szórtam egy csapott ek. cukrot. Ha megfürdenek benne, nem lesz bajuk?
Köszi a segítségeteket.
Borítsd ki!
A természetben is csak sima vizet találnak, az a legjobb, azt tegyél nekik ki. Ha kell, naponta cseréld ki!
NEM VALÓ A MADARAKNAK!
Egyébként - függetlenül a madaraktól - a cukros víz simán befagy, a SÓS víz nem fagy meg, ezért is sózzák télen az utakat!
De ez most nem azt jelenti, hogy sós vizet szabad nekik adni!!!!
Mivel igen megosztó válaszokat kaptam, a saját megnyugtatásomra feltettem ugyanezt a kérdést a MME-nek is.
A választ is fel fogom rakni.
Amennyiben van hó, vagy víz, nem muszáj kitenned. a lényeg a gyakori cserélés, langyos víz használata. cukrot meg sót ne rakj bele, ismétlem, sót vagy cukrot NE. se hipót, se fagyoldót, semmit. tiszta vizet.
ha nem hiszed el, és annyira hallani akarod az MME véleményét is, akkor parancsolj:
google: téli madáritatás, 2.találat.
Rendszeresen cseréld a vizet, hogy ne fagyjon be.
Ne tegyél SEMMIT a vízbe - a só megöli őket, a cukor pedig még a befagyást sem akadályozza meg (gondolj például a jégkrémekre)
Fürdeni nem fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!