Van egy madaretetonk évről évre több fajta madar jön, lett egy szajkónk is tavaly, ő a kedvencem, de miért csak egy van?
(nyáron is teszünk ki kaját igaz akkor alig jönnek, találnak mást is)
bocsánat, hogy beleszólok, de Magyarországon a nyári madáretetés szükségtelen, sőt káros is lehet! bővebben itt írnak erről, ha kicsit lejjebb görgetsz: [link]
egyébként a szajkó nálunk a cinkegolyót szereti, mindig megpróbálja a hálójánál fogva felhúzni maga mellé egy vastagabb ágra, és aztán próbál falatozni belőle. csak hát a csőre vastag, a cinkegolyó hálóján pedig picik a lyukak, ezért sokszor megszenved vele és széttépi az egészet. :D ezért van, hogy egy golyót kiveszek a hálóból, kisebb darabokra tördelem és ott hagyom neki a földön, az itató közelében. ilyenkor ha megérkezik, rögtön a csőrébe kap egy darabot és elviszi.
Koszonom. Igen első ilyen volt 😊
Nem tudom, honnan tudom, hogy ugyanaz, csak úgy ugyanúgy ugrabugrál ugyanazokon az útvonalakon meg ilyesmi. Most is megkeverek meg fekete napraforgó volt bent és ha jönnek a hidegek rakunk ki golyót a cinkeknek mi is. De akkor teszek a szajkonak is a madarhazba. Tavaly egy szakadó esőben végig bent gubbasztott az etetőben. Nagyon cuki volt.
Nyáron azért tettünk nekik, mert mindig jöttek keresni, bár jóval ritkábban, aztán mikor üres volt a verebek össze is bunyóztak. De elolvasom az írást mindenképp.
Ja és lett egy fakopáncsunk is. Tudom, hogy ők a fából eszik ki az élősködőket de ha esetleg neki is lehet hagyni valamit, akkor raknek. Egyelőre úgy tűnik talalt valamit a cseresznyefánkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!