Kezdőoldal » Állatok » Madarak » SOS. Mit csináljak velük?

SOS. Mit csináljak velük?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy az udvarunkba van egy (több is, de nem ez a lényeg) madárfészek. Volt benne 5 kismadár (sajna nem tudom milyenek, nem veréb, és nem fecske :D)Abból az 5ből 2 sakna elpusztzlt egy eltünt, de kető megmaradt, csak az a baj, hogy kijönnek a fészkükből. És az anyjukat se látom, hogy járna hozzájuk, Féltem őket, Mit cisnáljak velük? segítsetek légyszi :D Gondoltam, hogy etetem őket, de mit adjak nekik? Még csak most kezdenek el tollasodni
2010. júl. 13. 16:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Most voltunk Németországban az unokatesóméknál(magyarok ők is:D),és találtak egy kis madarat,akit befogadtak(úgy néz ki,mint egy kis sólyom,de nem az:D),és lehet kapni direkt ilyen helyzetekre felszerelést.Legalább is Németországban.Léggyel,pókkal meg rovarokkal etesd,vehetsz kisállat-kereskedésben is szárítottat.Lehet venni madaraknak ilyen fecskendőt vagy mit,amivel lehet itatni őket.A képen ilyen fecskendő van:

[link]

Szerintem menj el a kisállat-kereskedésbe,és kérdezd meg,mi a teendő!:)

2010. júl. 13. 17:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, mindenképp etetni fogom őket :)
2010. júl. 13. 17:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia. Először is örülök, hogy így aggódsz a madarakért! :) Másodszor én nem vagyok szakértő csak egy nagyon lelkes madárbarát, így azért már sokat olvastam madarakról. A legvalószínűbb abból amit leirtál, az hogy a fiókák szülei direkt vannak távolabb, hogy a fiókák kimenjenek fészkükből. Ugyanis sok madárfaj, miután a fiókák már nagyobbak lesznek, a fészken kívül etetik tovább a fiókákat. Ennek egyik oka már csak az is, hogy a rohamosan növő fiókák egyszerűen már nem férnek el a fészekben. Végül pedig egy link a Madártani Egyesület honlapjáról amiből még többet megtudhatsz: [link]

Egyébként még soksok információt találsz az MME honlapján, ha pedig mesterséges madárodút is kihelyeznél a kertedben tollas barátainknak, arról is találsz infot az oldalon, illetve egy link ahonnan rendelhetsz odúkat: [link] Ha további kérdésed lenne kérdezz nyugodtan. :)

2010. júl. 13. 19:19
 4/8 A kérdező kommentje:
Ngayon szépen köszönöm, mostmár elférnek a fészekbe, mert már csak 2-en vannak sajna. De repüölni még NEM tudnak! Hiába nézem naponta többször is, nem látom az anyjukat, próbálom etetni őket:)
2010. júl. 13. 19:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló vagyok. Márpedig szerintem közelben kell legyen az anyjuk ha a fiókák maguktól kimennek a fészekből. Nem hallod esetleg a szüleik hangját? És hol van a fészek? Fán, bokron? Az pedig természetes, hogy nem tudnak repülni, ha elovastad a cikket amit belinkeltem, akkor tudod, hogy még a röpképességük előtt elhagyják a fészket.
2010. júl. 13. 20:08
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja és még annyi, hogy öteleted sincs milyen fajba tartoznak, a szüleiket már láttad? Ők hogy néznek ki?
2010. júl. 13. 20:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Sajna nem olvastam el:( nem volt rá időm. Nem tudom milyen madár lehet, és nem hallom (látom őket) pedig szinte 10 percenként nézem. Amúgy a szőlőlugason van a fészek, csak féltem azt a két szerenycsétlen kis madarat a kutyustól meg a macskáktól :(
2010. júl. 13. 20:37
 8/8 A kérdező kommentje:

[link]

Valami ilyesmi lehet :$ De a kicsikről holnap csinálok képet és feltöltöm. Sajnos már nem ismerem úgy a madarakat mint régen :S:$

2010. júl. 13. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!