A meghalt madarak hova tünnek?
Gyere Nyíregyházára! Van annyi döglött galamb a fűben, hogy már az élőtől is kezdek undorodni. Pedig MME tag vagyok.
Amúgy beköpi a légy, és megeszik a nyű(légylárva).
A természet körforgásából adódóan a kialakult helyzetben amikor meghal egy madár és a földre kerül elkezd bomláni egyes abiotikus tényezők hatására(pl.:hő)...
A másik eset amikor kiszagolva valami ragadozó eszi meg, vagy hurcolja el, esetlegesen elássa.
A 3. opció lehet az emberi beavatkozás is. Ugyan úgy mint a közútakon, mondjuk a városokban is összegyűjtik a meghalt/megdöglött állatok tetemeit. Ennek egyszerű oka van, egy közember is megteszi ezt esztétikai okokból, vagy sajnálatból.
Ezek azonban nem bizonyítják azt, hogy nem láthatunk elhullt madarakat a földön(sajnos én találkozom elég sűrűn velük), de én inkább örülök hogy az égen vannak mint a föld alatt.
A megfogalmalmazás igazán költői kedves kérdező, és egyébként a kérdés is elgondolkoztató lehet. :)
További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!