3 napja vásároltuk őket párban, a tojó repked, hangját is hallatja de a fiú elég sokat alszik vagy csak gubbaszt a faágon és le-le csukogatja a szemét (van amikor ő is repül és "csőrözik a lánnyal, összeségében jb.3 órát éber nappal), viszont eszik (inni még nem láttam őket). Kapnap magvakat, és adtam már nekik almát illetve répát is.
Vidd el egzotikus állatokhoz értő dokihoz, nekem betegnek hangzik.
(a zsákmánymadarak a végletekig titkolják a betegségeiket, sérüléseiket, hogy ne váljanak zsákmánnyá - ha a tiédnél már ennyi látszik, az már baj)
2019. júl. 25. 20:53
2/9 anonim válasza:
Szia az en madaraim is ilyenek nincs semmi bajuk szerintem,ha ugy latod hogy nem iszik csepegtess vizet a csorebe es tedd oket arnyekos helyre,mert ilyenkor kiszaradhatnak ebben a nagy hosegbem
2019. júl. 25. 20:57
3/9 anonim válasza:
Beteg szegény! Vigyétek egzós állatorvoshoz, amíg nem késő!
(Gondolom állatkereskedésből valók. Ezért nem szabad onnan madarat venni.)
2019. júl. 25. 21:00
4/9 A kérdező kommentje:
Igen kereskedésből valók valóban... nem tudtam h nem szabad onnan venni illetve ekkora a kockázat :/
Felhívtam a kereskedést es azt mondták h holnapig még figyeljem meg és ha tovabbra is ilyen akkor vigyem vissza, ott megnézi egy állatorvos.
Bár szerintük az új hely teszi vele, az hogy még minden ismeretlen a számára, bízom benne h ez az oka
2019. júl. 25. 21:07
5/9 anonim válasza:
Hidd el, a kereskedések leszarják az állatok jóllétét. 6-8 papagájt belezsúfolnak 1-nek is kicsi kalitkába, beteg és beltenyészetes madarakat árulnak. Nem fogja semmilyen állatorvos megnézni általuk, nem fognak arra költeni, főleg hogy kevés orvos ért a papagájokhoz. Max kapsz helyette egy másikat.
2019. júl. 25. 21:31
6/9 anonim válasza:
Kereskedésben is vannak egészséges madarak. Mekkora helyük van? Hőhullám van most. Van elég vizük? Van árnyékuk? Lehet fürdővizet is rakni nekik. Amúgy meg simán lehet, hogy csak új a hely és majd feloldódnak.
2019. júl. 27. 07:11
7/9 anonim válasza:
Az enyém kicsit meg volt szeppenve az új helyén anno.
Éber volt, "megnyúlt", izgatottan toporott a kalitkában.
Ergo éber volt és aktív, nem ilyen tompa.
2019. júl. 27. 07:55
8/9 anonim válasza:
És te is a hőhullám kellős közepén vitted haza? Délután 5-kor még simán 30°C fölött van a hőmérséklet, én is szédelgek.
2019. júl. 27. 08:04
9/9 anonim válasza:
Amúgy meg minden madár külön egyéniség, nem egyformák, max az nem veszi észre, aki sose figyelte meg őket. Tehát reagálhatnak másképp az új helyre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!