Mit csináljak hogy aludjon?
Foggd már fel, hogy benti cicáknak nem börtön a bent lét.
Már írtam, hogy esze ágában sincs kimenni, mindig bent van mégis boldog és mindennap dorombol nekem...
Nekem is csak benti macskám van. Játékos, aktív, mindenhova peckesen, felemelt farokkal jár, magabiztos macska, sokat dorombol. Ez nekem nem tűnik boldogtalannak.
Amúgy a két kiscica is hangos éjszaka, csak egymással bunyóznak, nem veled, de attól még hangosak, szóval ez nem megoldás.
# 16
Ez igaz, ahogy a macska megszokja. Én a macskákra bízom, hogy bent, vagy kint. Ők döntenek. Tavasztól őszig eszük ágába sincs bejönni a lakásba egy percre se, télen viszont általában csak wc-re kéredzkednek ki. Néha azért vágynak egy kis mozgásra, és előfordul, hogy 1-2 órát kint tartózkodnak.
Ha megtehetné, hogy választ (megismertetnéd vele a kinti világot is), biztosan nem választaná a kizárólagos bent létet. Ahogy a kizárólagos kint létet sem, mert télen szeret melegedni.
A lényeg, hogy biztosan nem a legjobb a cicának, sem a kizárólagos bent lét, sem a kizárólagos kint lét.
Mi kertes falusi házban lakunk, az utcánkban igen csekély autóforgalommal. 2500 m2-es portánk van, mindenféle gazdasági épület, padlás stb. Ivartalanított nőstény macskák az utcára nem mennek ki, tökéletesen elegendő számunkra az a terület.
Én mindig azt mondom, hogy meg kell gondolni hol lakom, mik a körülményeim, és ott milyen állatot tarthatok felelősséggel, biztonságosan.
Én biztos nem tartanék városi lakásban vagy akár nagy forgalmú utak mellett kertesben macskát, mert soha nem engedhetem ki a lakásból. És mivel tudom, hogy ha az elejétől fogva van lehetősége, akkor tutifix, hogy szabadon fel akar fedezni mindent, mert a macska ilyen lény, korlátozásnak érzem bezárni.
Számomra nem elég, hogy én azt gondolom, hogy...
24. Akkor ezt a macskáimnak mond, akiknek eszük ágában sincs kimenni...
Érdekes módon ők nem kíváncsiak a kinnt létre, nem hiszem, hogy csak ők lennének ilyenek.
12, te olyan ostoba vagy, mint a s..gg, csak legalább ne reklámoznád. A kutya is territoriális állat, engedjük csak ki őket, hogy falkába verődjenek.
Nekik sem jó egész nap a kertben, az a természetes, ha falkában mászkálnak. Maximum megtépnek ha szembejönnek veled az utcán, de ilyen a tápláléklánc.
Te, meg a hozzád hasonlók vannak a legjobban kiakadva, ha egy kóborkutya rájuk morog az utcán.
Kérdező! Altatót NEM ADUNK a macskának és semmilyen állatnak, meg is ölheted vele.
Felesleges elzárni a wc-be, mert óbégatni fog egész este. Engedd ki nyugodtan, napközben fáraszd le rendesen és akkor este elvan magában. Az enyémek is ezt csinálják tizenéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!