Anyukámnak szeretnék egy macskát venni szülinapjára Van tippetek?
Anyukám nagyon szereti a maine coon cicákat de sajna arra nincs elég pénzem szóval inkább valami hasonló jellegűt keresek
Van valami tippetek?
Kedves tőled, hogy anyukád régi álmát szeretnéd teljesíteni, de kérlek gondold át ezt a cica szemszögéből is. A macskák 17-20 évig élnek, és nagyon sok gondoskodásra van szükségük. Éves oltások, megfelelő táp, egy main coon ráadásul többet is eszik egy átlagos cicánál a nagy mérete miatt, betegség esetén plusz kiadások, hetente többször kell fésülni, ha becsomósodik a szőre akkor kozmetikushoz kell vinni trimmelni, a kihullott szőr takarítása, és ott vannak az egyszeri költségek, az ivartalanítás, berendezési tárgyakat kell venni neki (hordozókosár, kaparófa, cicabútor, fésű stb.) és még sorolhatnám!
Fogja tudja anyukád gondozni a cicát, pénzt fordítani a kiadásokra, orvoshoz szaladgálni vele 10-15-20 év múlva, ha bármi baja lesz?
Mivel ilyen nagy kiadásokról és felelősségről van szó, ajándékba ne vedd kérlek, hanem beszéld meg anyukáddal, hogy kész-e vállalni a cicáért a felelősséget. Ha csak beállítanál egy kiscicával anyukádhoz az katasztrófa is lehet! Kiszökik, bebújik helyekre ahová beszorul, bepisil, bekakil, hirtelen nem tud neki mit adni enni... mielőtt megérkezik a kiscica a lakást is fel kell készíteni: az ablakokra macskahálót kell szerelni, a konnektorokat célszerű lefedni, a macskaalmot el kell helyezni stb.
A másik, amiről mindenképpen szeretném, ha tudnál mielőtt "fajta jellegű" macskát szeretnél venni: ne! semmiképp! Én is beleszaladtam már ebbe sajnos életemben :( A kiscicát férgesen, betegen hoztam haza. Az állatorvosnál a cica árának többszörösét hagytam ott, de mégsem javult az állapota. Mindent összehányt, összefosott, összevérzett. Nagyon sajnáltam szegényt. Én is és a párom is bőrbetegséget kaptunk tőle. A szőre csomókban hullott. Akkor adtuk fel, amikor rákerestem a tenyészetre és sajnos kiderült, hogy egy kamu tenyészetről van szó és mások kiscicái is elpusztultak, akik ettől az embertől vettek kisállatot... visszavittük a cicát elég felháborodottan és akkor azt mondta a tenyésztő minden bűntudat nélkül, hogy neki arra nincs pénze, hogy állatorvoshoz vigye és nurofennel kezelte a betegségét! Hát eléggé ki voltunk akadva.
Nem én és ez az egyetlen "tenyészet" a példa arra, hogy miért ne vegyünk szaporítótól=olcsó helyről fajta jellegű cicát.
Ha ezt a két cikket elolvasod megérheted miért ilyen drága egy fajtatiszta macska és miért vannak felháborodva az emberek, ha valaki olcsón akar venni fajtatiszta macskát.
Egy picit off de témába vágó:
az a korábbi hozzászóló aki szerint egy hörcsög vagy hal még elmegy: nos, a halat ajándékozni ugyan úgy felelőtlenség mint egy macskát vagy hörcsögöt. Ha váratlanúl megveszel egy hörcsögöt akkor az még elvan a ketrecében amiben vetted míg veszel egy nagyobbat de ezt egy halnál nem tudod eljátszani. Az akváriumot halak nélkül kell járatni 3-4 hétig s csak aztán jöhetnek a halak (nitrifikáló baktériumok kialakulása stb). E nélkül a halnak csak napjai (max hetei) vannak hátra, de csak pár száz forint egy hal így ez nem nagyon hatja meg az embert. Ráadásul a leggyakrabban ajándékozott hal az aranyhal ami nem 1-2 évig hanem 15-20 évig (vagy akár 30-40) él. Kb mint egy macska. De még rajtuk kívül is van rengeteg 8-10 évig élő hal; még egy betta is legalább 2-3 évig él.
Kérdező: ne ajándékozz állatot! Nagyon nagy felelőtlenség. https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__allatvedelem__985939..
Az írásod alapján nektek semmi nem való! Megszabadultok tőle költözés miatt, aztán mikor pénzed sincs fajtatiszta macskára és te beéred a hasonló agyonszaporított beteges macskával, akkor inkább ne legyen semmitek, mert nincs több hely a menhelyen, hogy leadjátok ha gond van. Felelőtlenség, felelőtlenség és még több felelőtlenség! Itt erre a kérdésedre nem kapsz olyan választ, ami neked jó lenne. Itt a tényeket tudjuk közölni. Nem veszed észre hogy mindenki ugyan azt írja? Idegenek vannak egy véleményen ellened. Nézz kicsit magadba.
A halas-hörcsögös komment nálam is kiverte a biztosítékot. Ők is érző állatok. Azért, mert olcsók és nem egy macska meg kutya intelligenciájával érnek fel attól még ugyan olyan állatok!
Ha anyukád maine cooon cicát szeretne, akkor nem lesz öröm a hasonló jellegű, mert az nem main coon lesz. Ha nincs rá pénzed, ne vegyél.
Ha szeretnél örömet szerezni édesanyádnak, akkor gyűjtsd a pénzed, és mikor elveszítitek az egyik cicát a három közül, akkor lepd meg vele.
Aki fajtatiszta állatot szeretne, annak ki kell csengetnie érte az árát a tenyesztonel, ami 100 ezres nagyságrendű egy kutyánàl vagy macskánàl.
Vehetsz jófogàsról fajta jellegűt, de számolni kell vele, hogy felnőtt korában köze sem lesz az adott fajtához, sem viselkedésben, sem külsőre.
A kölyök cicák teljesen máshogy néznek ki, könnyű atverni az embereket. Az én cicám pl kölykökként kék szemű, csíkos volt. Felnőttként egyszínű lett a bundája gyakorlatilag és sárga szemű.
Nincs értelme szaporitokat támogatni, inkább fogadj örökbe ingyen vagy tenyésztő.
Bár a kommenjeid után vannak kételyeim arról, hogy mennyire kell anyukádnak új macska.. Aki képes koltozesnel eladni, annak szerintem nem kéne erőltetni tovább a macska tartast..
Illetve van is most is macskatok ha jól értem.
19# ez te vagy, de nem mindenki egyforma.
Én pl imádom a macskákat, de nem lenne őszinte a mosolyom, ha valaki ajándékba hozna most nekem egy kismacskát. Az első pár hónap alsó hangon 50-70 ezer forint (ivartalanítàs, oltási program, féreghajtàs, élősködő mentesítés, junior táp, felszerelések, chip).
Nekem 3 macskàm van jelenleg, legutóbb szinte egyszerre lettek betegek. Hónap vége volt, a hitelkeretemhez is hozzá kellett nyúlnom, hogy kifizessem az orvost és a gyógyszereket (majdnem 100 ezer volt a 3 macska 1 héten belül).
Nagyon komoly felelősség egy macska, 15-20 éven keresztül tartó. Igenis ne szokjunk hozzá ahhoz, hogy ajándékba adunk állatot.
Döntse el mindenki maga, hogy mikor alkalmas a körülmény rá, hogy állatot vegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!