Nejlonba szeded a macskaalmot?
Csomagolatlanul nem tenném a konyhai szemetesbe a macska székletét. A miénket sem tesszük oda. Ez még fertőzésveszélyes is lehet nyáron. Nylonzacskóba teszem, bekötve. Inkább a fürdőszobai szemetesbe teszem utána, és amint tudom, leviszem.
Szilikátos almot használunk, elég jófélét. Viszont ennek darabjai ugye rátapadnak a kakira, és ezért nem dobom a kakit egyből a wc-be, mert a szilikát megduzzad, és eltömítheti a wc-t.
Van biológiailag lebomló alom, most rokonnál próbáltuk, de szerintem a macskám nem akarná. Na azt bele lehet eregetni apránként a wc-be (a végtermékkel, nem az egészet).
Az egész ugye azért van, mert társasházban lakok, ha saját kertesben laknék, akkor biztos azonnal kivinném a kukába, vagy ha olyan az alom, (ugye a lebomló) az komposztálható.
Azzal egyetértek amúgy, hogy a nylonzacskó káros. Az a baj, hogy maga az elhasznált alom is hulladék lesz, ami nem tudom, mikor bomlik le (a szilikátos). Itt van ez a biológiailag lebomlóm, hát ugye az ebből a szempontból jobb lenne.
Ami meg még jobb lenne, az a macska wc-re szoktatása.
https://www.youtube.com/watch?v=w4wka4aKtZE
ebayn kapható a szett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!