Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskám fura hangokat ad...

A macskám fura hangokat ad ki. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
Öklendezik, olyan mintha hányni akarna, de nem jön ki semmi. Már csinálta egyszer néhány napja, de azóta nem, csak ma. Egy darabig csinálja, aztán abbahagyja mintha mi sem történt volna. Én már pánikolok, de anyám hülyének néz és azt mondja, hogy nem kell el vinni orvoshoz. Légyszí segítsetek. Mi lehet a baja?
2010. júl. 8. 22:33
 1/10 anonim válasza:
100%
Lehet kapni ilyen Whiskasos (mi csak úgy hívjuk jutalomfalatot) és van közte olyan ami kifejezetten a szőrgombócok ellen van. Lehet az a gondja, hogy nem tudja felöklendezni.
2010. júl. 8. 22:40
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is szőr. Gimpetpaszta is nagyon hatásos::)
2010. júl. 8. 22:42
 3/10 anonim ***** válasza:
12%
szálj le a farkáról...
2010. júl. 8. 22:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szinte biztosan a szőr miatt van, amit a cicák a saját nyalogatásukkal nyelnek le. Ettől úgy tud megszabadulni, ha kis szőrcsomókban kiöklendezi. Úgy is tudsz neki segíteni, ha kiviszed a ház elé, hogy "legeljen". Van kifejezetten macskafű is, de a cica érezni fogja, melyik fű jó neki. A megrágott fűre rátekeredik a szőr és úgy kis tudja öklendezni. Nekem is hosszú szőrű, egész évben hulló szőrű cicám van. Én is ezt teszem vagy tényleg a már leírt Guimpet szőroldó krémet kell neki adni vagy van ilyen tablettában is, de nem tudom a nevét. Minden kisállatboltban tudják majd, ha ilyet kérsz.
2010. júl. 8. 22:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. a tescoban láttam (talán whiskas) falatokat direkt t neki felöklendezni a szőrt.

A cica sokszor nyalja magát sok szőrt lenyel. Ezért köhögéshez hasonló hangot ad ki és közben rázkódhat is. Olyan, mintha hányni akarna.

Ha ez nem segít akkor érdemes állatorvoshoz vinni, megfázás is okozhatja, vagy a tüdejével probléma lehet.

Na persze ez elég ritka, szerintem is a szőrcsomókkal van gond.

2010. júl. 8. 22:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szőr! Whiskas hairball jó rá! Mondjuk az én macskám rákapott teljesen :-)
2010. júl. 8. 22:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Jaaj! Nagyon köszönöm a válaszokat! Megy a zöldkéz mindenkinek...Én is szőrre gondoltam, de nem tudtam, hogy van ilyen tabletta rá, azt sem, hogy a fű erre jó. Holnap veszek is neki. Még egyszer köszönöm!
2010. júl. 8. 22:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Gimpet Malt Soft szőroldó paszta. Nagyon jó.
2010. júl. 8. 23:05
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem volt mostanság féregtelenítve esetleg az sem árt. Nekem is volt olyan, hogy krahácsolt a macskám és utána felcsavarodott orsóférget "hányt" ki. A doki mondta, hogy nem magyarázza túl, de ezek úgy fejlődnek, hogy beutazzák a fél szervezetét, majd felköhögi őket, lenyeli, vissza a belekbe és így tovább.

De a szőr a valószínűbb. Én is a gimpet malt soft pasztát ajánlom inkább, mert elsőre drágábbnak tűnik, mint a whiskas, de sokkal tovább elég, és nincs benne annyi felesleges összetevő.

2010. júl. 9. 01:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. júl. 10. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!