Mik az előnyei és a hátranyai ha kimiskároltatok egy lány cicát?
Nagyobb esély van arra, hogy a ivartalanítás HIÁNYÁBÓL lesz valami baja (méhgyulladás, nemi betegségek, szülés közbeni komplikációk, satöbbi) minthogy a műtéttől.
Rutinműtét, nagyon elenyésző a rizikó esélye.
Mászkálni mászkálhat, oldjátok meg hogy ne tudjon kimenni (macskabiztos kerítés)
de nem fog tüzelni, nem fog pasik után kajtatni.
Ivartalanítás.
Ha nem akarod hogy elmászkáljon csinálj kifutót, vagy tartsd bent. 100%ig nem szűnik meg a mászkálás.
Nem lesz emlő és méhgyulladása, nem szívják le a kölykök, nem visít párzáskor és nem növeled a gazdátlan cicák számát. Ivartalaníts... Pár nap után rendben lesz. Az én cicám, akinek a szeme is lett eltávolítva az ivartalanítással együtt 3 nap után már szedte szét a karácsonyfát (dec. 22-én műtötték).
Hogy mi a célja?
Hát elsősorban hogy ne fiazzon le évi 4-12 kiscicát. Úgy vettem le a szavaidból, hogy kijárós, akkor ez 100 %. A további előnyeit leírták.
A kandűr meg herélik, nem miskárolják.
Rutinműtét. Jól felszerelt, megbízható dokihoz vidd.
Ennyit tehetsz.
Rutin műtét. Műtét előtt nem szabad ennie, innia és figyelni kell rá, legalább a varratszedésig legyen bent a házban. Nem piszkàlhatja a sebet, kell rá ruha vagy gallér. És figyelni kell a műtét utáni órákban, hogy ne tudjon sehonnan leesni (eléggé szédülnek pár óráig és nem tudják felmérni a magasságot).
Nagyon ritka az, hogy belehaljon. Kb mint embernél a mandulaműtét.
Emiatt nem kell aggódni, igazából csak előnyei vannak a műtétnek.
Viszont azt, hogy nehogy elüsse egy kocsi, nem fogja meggàtolni.
Vagy bent tartod a házban, vagy csinálsz kifutòt, kennelt a kertbe. Vagy olyan kerítést, ahonnan nem tud kimàszni.
Szerintem a benti tartás és a kennel az udvaron + pòràzon sétàltatàs a legbiztonsàgosabb.
Ugyanúgy ki fog menni az útra, legfeljebb a hormonjai nem hajtják úgy. De ugyanúgy kíváncsi lesz, járkálni fog kint és még mindig egy állat lesz, aki nem néz szét mielőtt kilép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!