Szerintetek hogyan fognak reagálni?
Eleve 7 hetesen túl fiatal még a kutyus, nem szabadna elhoznotok. A két macska is érezni fogja, hogy még túl gyenge és a kutya se tudja majd megvédeni magát.
Én 12 hetesen vittem a borderemet 2 jól szocializált, nyugodta macska mellé és így is oltári verekedés lett belőle, a kutyám pedig nem is lett ezután macskabarát (pedig barátságosan állt hozzá az elején).
Szerintem nem egy szerencsés felállás, de ti már úgyis döntöttetek, minden józan észt letojva vállaltátok ezt be, szóval teljesen mindegy, hogy mit írunk ide.
Remélem azt tudod kedves kérdező, hogy a bordereknél egy igen agresszív vonal is tovább szaporításra került a szapik által. Volt “szerencsém” ilyen kutyával találkozni, tedd össze a két kezed ha a tied nem lesz ilyen.
Meg amúgy is, MIÉRT jó támogatni a szaporítást?
1. Nem hiszem, hogy olyan emberhez való egy kőkemény munkakutya, aki egy annyira alapvető dologgal nincs tisztában, hogy kutyát 8 hetes kor előtt TILOS leválasztani...
2. ...de normális helyen inkább 10-12 hetes korában adják oda, mert akkorra tanulja meg stabilan a gátolt harapást (aztán a gazdinak csak az a dolga, hogy átvezesse ezt az összes emberre és macskákra, egyéb társállatokra).
3. Szagmintával, folyamatos felügyelettel, azt tanítva mindkét fajnak, hogy a másik jelenlétében maradjon nyugodt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!