Azt hiszem hatalmas hibát követtem el, beteg lehet a cicám?
Tápváltástól lehet inkább a hasmenés. Vidd vissza a dokihoz, valószínűleg kap egy injekciót+ neki való diétás tápot, amit addig kell adni neki, amíg meg nem gyógyul. A kiscicák emésztőrendszere még elég labilis, könnyen kialakul a hasmenés. Sajnos mivel nagyon picik, ilyenkor nagyon oda kell figyelni, mert hamar kiszáradnak.
Szerintem kizárt, hogy a zoknidon vittél be valami fertőzést. Picik, meg érzékenyek, de azért nem annyira, hogy kötelező legyen a steril környezet.
Sima tehéntejet ne adj neki, később ha a cicatejet nem kapja, laktózmenteset adhatsz neki.Ha nedveskaját kap, az se mindegy milyet, meg a nedveskaja és a tej sok nedvességet tartalmaz, ettől is mehet a hasa.
Adjál neki jó fajta, junior száraz cicatápot, nagyon aprószeműt, vagy/és főtt darált csirkemellet.Ezek megfogják a székletét.
Szerintem valami fertőzés már lappangott benne mikor találtad.Eleve az előző gazdája vagy kirakta, vagy ha elkóborgott a cica, mindkét esetben nem volt jó helyen, nem volt jó gazdája, tehát nem törődött vele hogy valami elfertőzi.
Nem te fertőzted el, főleg hogy ennyire vigyázol rá.
Mikor vitted orvoshoz már akkor is ment a hasa? Mondtad az orvosnak?
Mert ha igen, és nem adott rá semmit, vidd másikhoz.Lehet nem ártana neki valami antibiotikum, főleg most hogy csak kedden lesz orvos.Nagyon pici még, érzékeny ilyenkor.
Lehet benne fertőzés, amit még korábban kapott el.
Lehet a táp.
Lehet az, hogy túlvegyszerezed (mi a túrónak naponta fertőtleníteni??? Legalább valami olyan szerrel fertőtleníted, ami alkalmas erre?)
Ne féltsd már túl ennyire, te jó ég...
+1 tipp: ne adj neki tehéntejet.
Rendeződött! Ma már rendeset kakilt. Megnyugodtam.
Két napig tartott és ezek szerint az új kajcsi miatt. Ugyanúgy hagytam mindent, hátha megszokja és megszokta a gyomra. A kedve végig jó volt, nem látszott betegnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!