A kismacskám eléggé vadul játszik. Mit tehetnék ellene?
Először az jutott eszembe: nem tehetsz mást, kivárod, amíg nagyobb lesz:)
Jól gondolkodsz, félni fog tőled, a kezedtől, ha megvered. Amikor nagyon bevadul, egyszerűen fogd le, ne engedd harapni, karmolni. Ehhez egy kicsit fejlesztened kell a reakciós készséged:) A lefogás, nem erős leszorítás addig tartson, amíg lenyugszik és megállapítja, hogy te vagy a főnök (max. 1 perc), utána úgyis elszalad. Viszont nem fog félni tőled.
Maradj ezzel a módszerrel következetes, és idővel konstatálni fogja, hogy rangban felette állsz, nem támad rád.
Mi az első macskánkkal elkövettük ezt a hibát, azóta is meg van győződve arról, hogy a lakás valójában az övé, mi meg a szolgái vagyunk...:) 14 éves múlt a drágám.
enyém még most is harap. (12-én lesz egy éves) Imádom. A vendségeket is meg szokta harapni játékból. Büszke is vagyok rá.
Amúgy meg mondom őszintén én még nem találkoztam igazi bújós macskával. Viszont szeretem az ilyen kis öntudatos cicákat.
Semmiképpen ne üsd meg. Hagyd abba a játékot ha nagyon bedurvul.
Nem, nem jó, ha hagyjuk a macskát harapni. Saját identitása miatt sem (az ember legyen neki ember, a macska pedig a fajtatárs).
Felnőtt macskánál a támadás azt jelenti, hogy rangban maga alá tartozónak érez, ami jópofának tűnhet, de zavart okoz az állatnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!