Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskám egy pszichopata!...

Cynthiaa kérdése:

A macskám egy pszichopata! Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Sajnos én rontottam el az egészet. Kiskorában nem szoktattam más állatokhoz. Szoba cica, védi a területét. Találtunk egy kiscicát, a fürdőben neveljük, de nem tudok bemenni a saját szobámba,mert nekem akar ugrani. Ruhát is váltok, de mind hiába. Van valami nyugató, vagy bármi más alternatíva az ilyen esetekre? Előre is köszönöm a válaszokat!

#féltékenység #Szoba macska #másik macska miatt #nekem urik
2019. máj. 23. 10:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Tanácsot nem tudok adni, esetleg biztatni tudlak.

Az enyém kinti-benti macska lévén, ugyancsak hozzászokott más ciccekhez. Nem ezen múlik.

Amikor örökbe fogadtunk egy kiscicát, megvadult.

Egy adott pillanatban féltem tőle. Nagytestű kandúr volt, és morgott nekem. És úgy nézett rám, hogy már a veszettség is eszembe jutott. Annak ellenére, hogy rendesen oltattuk.

Aztán egyszerűen átköltözött a szomszédba. Én meg hordtam a kaját utána.

Hogy oldódott meg? Hazajött a lányom. Eleve az ő cicce volt, ő hozta haza, ő nevelte cumisüveggel. Nos, hazajött, Szimba hazaköltözött. Gondolom megbeszélték a problemát, mert utána elfogadta az aprót.

2019. máj. 23. 12:25
 2/8 anonim ***** válasza:
30%

Nekem 11 cicám van, mind befogadott cica.

Nem értem a kérdésedet.Írd le jobban.

2019. máj. 23. 12:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire találkozot eddig a két cica?Ha a nagy cicád eddig nem nagyon látott más állatot,akkor most nagyon meglehet ilyedve,hogy ki az a másik és mennyire jelenthet rá veszélyt.Csak egy ötlet.Ha megtudnátok oldani,hogy lássa a kicsit,de ne férjen hozzá,lehet,akkor kicsit megnyugodna,hogy nem kell félnie tőle.
2019. máj. 23. 20:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha semmi sem segít, a kiscicának új gazdi kell.
2019. máj. 26. 00:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

YouTube-on vannak osszeimertetős videók

(Cole and Marmalade, Jackson Galaxy)

2019. máj. 26. 22:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Második kommentelő: Ne haragudj, ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam, nagyon a pillanat hevében voltam. Egy nagy cicáról lenne szó, aki már 6 éve az én szobamacskám. Találtam egy kicsi macskát, elkezdtem nevelni. A szobámmal szembeni fürdőben tartottam. A nagy cica hallotta a hangját, szaglászni kezdett, de úgy tűnt minden jól alakul. (Régebbeb is vittem haza talált cicát, de nekem akart Ugrani, a kis cicát pedig megpróbálta megtámadni, pedig a cicát még szállító kosárral tettem be órákra a szobába, de semmi haszna nem volt. Ha megengedtem a cicámnak, hogy megszagolja a kicsit, elkezdte kitolt karmos manccsal pofozni szegényt) Így mist az új esetben úgy tűnt, bár hallja, érzékeli a lakásban lévő cicust, nem zavarja annyira.. Aztán.. Kész, vége. Teljesen bekattant. Nem engedett be a saját szobámba. Morgott, fújtatott, visított és jött felém (jobbik esetben), vagy épp támadó pózból ugrott. Egyszer erőteljesen a szemébe néztem, hogy tudja ki a főnök. Neki ugrott a nyakamnak és karmolt, harapott. Mire leakartam, csupa seb voltam és jött volna vissza megint 'megverni'. A szüleim kiakarták rakni a cicám, hogy nem normális, de valójában úgy gondolom tehetek én is erről az egészről. A cicámat kicsi korától fogva nem érintkezett más állatokkal. Volt egy kutyusom, aki szerette a cicákat, de mikor a kedvenc cicáit megmérgezték, soha többet nem barátkozott macskákkal, közönyös volt, néha morgolódós. A cicával ezért inkább csak én foglalkoztam. Elkényeztettem mindemellett. Szerintem borzalmasan féltékeny más állatokra és emiatt képes nekem jönni, hogy mégis 'hogyan mertem én megcsalni?!) Utálom, mikor ilyen. Lassan tervbe van véve egy saját kis lakás, majd 5-6 éven belüli terv a külföldön élés, szeretnék akkor már nem egy, hanem legalább 2-3 cicát tartani. De a cicám ellehetetleníti a tervet. A kishúgom mindenképp szeretné megtartani az új talált cicát, de attól félek később megint előfordul az, hogy rájön az 5 perc, mert megérezte, hogy nincs egyedül.
2019. máj. 28. 08:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Végül sikerült bejutnom a szobámba. A galéria ágyamra nem engedett fel, onnan kukkolt és morgott. A végén leültem a földre, elkezdtem sírni (régen mindig odajött megvígasztalni) és sikerült. Lejött és bújt hozzám. 5 percig engedtd a símogatást, majd megint bekattant. Szép lassan mentem fel a lépcsőn, mindig fentebbi lépcsőfokra. Közben énekeltem, mert máskor is énekeltem, gondoltam az ismerős hang megnyugtatja. Végül a matrac szélén voltam. Odadugtam a kezem, hogy szagolja meg, amin már nem volt a kismacska szaga. Persze morgott megint valamit, de szép lassan már a párnámnál feküdtem. Kellett ehhez az egészhez egy bő 2 óra, de végre lefeküdhettem aludni, mert azelőtti estén a kádban alvás nagyon kikészített testileg-lelkileg :D Viszont valami olyan megoldást is szeretnék, ami ilyen eseteknél gyorsan hat. Már utána olvastam nyugtató spray-knek, füstölőknek, tablettáknak. Elég húzós az áruk, de ha van tapasztalata valakinek ezekkel, vagy esetleg tudna valaki olcsóbb megoldást (esetleg a macskamenta jó erre is?) az nagyon sokat segítene.
2019. máj. 28. 08:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha egyáltalán lehet a mi fogalmaink szerint használni ezt a kifejezést, akkor a cicák alapvetően pszichopaták.
2022. máj. 7. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!