Kutya vs Macska? Hogyan?
Az a szitu, hogy kb fél órája hoztunk egy 8 hetes macsekot. Van egy angol bulldogunk, és a probléma abból adódott, hogy kölcsönösen rettegtek egymástól.
Aztán a kutya feloldódott és kezdett tolakodó lenni. Nem tudom, hogy játszani akart volna, vagy csak szimplán megenni, de a kezemben volt a macska, és szegény majdnem infarktust kapott, fújt karmolt, menekült volna csóri.
Úgyhogy most macska bent, kutya kint.
Viszont a kutya kinti-benti, a macska pedig kizárólag kinti lenne, úgyhogy áruljátok el hogy csináljam.
Azt hittem, hogy majd a kutyával lesz gond, nem is gondoltam volna hogy egy ekkora macska, ilyen hatalmas balhét tud csinálni. Úgyhogy inkább őt kéne meggyőzni, hogy a kutya nem fogja megenni.
De hogy??
Hiba volt ilyen hamar összeismertetni őket. Előbb hadd szokja meg a macsek a helyet.
Zárd el gondosan valami kutyamentes helységbe, hogy szokja meg elsősorban a helyet, másodsorban titeket, illetve rajtatok keresztül a kutya szagát.
Csak aztán próbálkozz újra. Amíg nem szokja meg a helyet, addig a kutya csak egy újabb érv amellett, hogy miért kell tőletek mihamarabb lelépnie.
Köszi a kommenteket. Már nem olyan vészes a helyzet, de még kicsit aggódom miattuk.
A macska kivívja maga ellen a sorsot, mert "vadászik" a kutyára. Odarohan az orra elé, jól felpúpozza magát, fúj egyet a biztonság kedvéért és elszelel. A kutya meg ledermedve les, aztán rohanna utána.
Ilyenkor a kutya mellett vagy?
Ha igen, lehet, hogy a macsek azt gondolja, hogy veszélyben vagy az óriási fenevad mellett, és megpróbálja elcsalni. Majd elhagyja ezt a fajta viselkedést, ha látja, hogy nincs veszély.
Nem mindig vagyok a kutya mellett. Tegnap pl mikor mosogattam akkor művelte ezt. Baromi keménynek hiszi magát.
Meg azért nem hiszem, hogy egy 8 hetes macska, aki velem is tegnap találkozott életében másodszor meg akarna védeni egy kutyától:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!