2008-ban született egy cicánk, aki egyedüli kölyök volt, az anyja nem tudott annyit játszani vele, mint ő szerette volna és nem is olyan kezes. Tavaly született egyszerre 3 kölyök, akik jókat játszottak, verekedtek egymással. Úgy látom, hogy a nagy igen féltékeny a kicsikre. Hiába próbálok vele is szépen beszélni, simogatni stb. nem engedi, pedig tudom, hogy szereti. Amikor meglátja, hogy a kicsikkel ezt teszem, fúj, morog, a legkisebbet pofozza. Amikor csak ketten vagyunk, még csak-csak engedi simogatni magát, de amint odajön egy kicsi, felpattan és dúlva-fúlva elmegy. Tudom, hogy ő volt itt előbb, igy a kicsiket betolakodónak tekinti, de igy alakult, nem értem, miért rám dühös. Tudok valamit tenni, hogy ez ne igy legyen?
2010. júl. 6. 10:02
1/5 anonim válasza:
Azért dühös rád,mert azt hiszi,hogy mostmár nem ő lesz a szemed fénye.. amint írtad féltékeny a kicsikre.
Az én macskám is ha meglátja,hogy egy másik cicával fogglalkozok,ő is ezt csinálja amit a tiéd.
De idővel megszokja :)
2010. júl. 6. 10:23
2/5 anonim válasza:
amikor a nagyot simogatod, próbáld a kicsit is simogatni
de a Kicsit kihagyásokkal! tehát hogy 2 kézzel a nagycicát, és nagyon szeretgetés, a kicsit meg csak 1 kézzel de ne nézz rá! mert látja hogy csak vele vagy szemkontaktusba, hogy Ő-t is érdekled még,
vagy hogy a nagycicát odavinni a kicsikhez , és 1 kézzel lefogod a macskát (a nagyot) másikkal simogatod (a nagyot) , és akkor látja hogy ha ő is ottvan meg a kicsik is, akkor is szereted, és amikor látja a kicsiket, kapja a dédelgetést így szép lassan megszokja hogy ,,Attól hogy ittvannak ezek a csúnya betolakodók én ugyanúgy szeretetet kapok''
2010. júl. 6. 10:25
3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem ilyen egyszerű. A nagy tényleg nagy termetű és nem engedi felemelni magát, harap és tiltakozik, pedig egyébként egy nagyon aranyos cica, csak ez a helyzet frusztrálja.Régebben mikor látta a kicsiket játszani, akkor látszott rajta a döbbenet, hogy neki ez kimaradt az életéből, amiről senki sem tehetett, de neki hiányzott.Ő kinti cica, mindenhova odafekszik, igy a gyönyörű, perzsaszerű bundája néha koszos, beleakad levél, virágszirom stb, igy nem szivesen engedem be a szobába, ahova a kicsik bemehetnek, ez sem tesz jót a lelkének.Szivesen kefélném, tisztitanám a bundáját, de azt sem engedi.Patt helyzetnek érzem, pedig szeretnék ezen változtatni.
2010. júl. 6. 11:06
4/5 anonim válasza:
hát sajnos ha a nagymacska nem változtat a dolgon, akkor nektek kell dönteni=/
mert a macska amilyen ,,makacs'' azzal csak árt magának,nem hogy beállna játszani, inkább bántja őket, ,,amit én nem tehettem meg és enm kaptam meg, más se kaphatja meg!'' Ilyen elven gondolkozik
2010. júl. 6. 11:14
5/5 A kérdező kommentje:
Nem ilyen gonosz. Néha játszik is a kicsikkel, csak ő sokkal nagyobb, igy nem egy súlycsoportúak.Ahova a kicsik még beférnek, ő már nem bújhat be stb.Ha megindul, a kicsi félelmtesnek is érezheti, hogy egy nagy cica ráveti magát, pedig csak birkózni akar.Ha pl. a kicsi odamegy mellé az ételhez, ő inkább átadja a helyét és utolsónak eszik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!