Hogy szoktassam össze a cicámat egy kutyussal?
Szia! Így van, ha felnőtt akkor sajnos már benne van az ellenszenv a macskával szemben.
Ha kölyök akkor még nagyon jó esélyed van h összeszokjanak. Sajnos az alap ösztönöket nem fogod tudni teljesen "kiölni" belőle, de átváltoztathatod.
Az én cicám 8 éves volt mikor kaptam egy kutyát. A kutyának nem volt gondja, kicsi volt, azt se tudta mi az a macska. Na a macskával már gond volt... ugyebár ő volt a főnök amíg nem jött meg a kutya. Mindkettő ivartalanított kan úh volt pár harc :)
Nekem úgy sikerült összeszoktatni őket h sokszor megszaglásztattam a macskával a kutyát, hagytam h odajöjjön, közben fogtam a kutyát, aki természetesen játszott volna a macsekkal. Utána hagytam h a kutya menjen oda, de persze figyeltem h nehogy bunyó legyen belőle. Egy idő után már elfogadta h itt a kutya is. Még mindig ő a főnök és így könnyű volt neki elfogadni a kutyát. Már olyan szinten vannak h egy tálból esznek és egymás mellett alszanak néha :))
Viszont azt nem értem h a kutyám ha otthon nem bántja a macskát, akkor az utcán miért kergeti őket :) Mondjuk nem bántaná, sztem csak játszana vele, ha a macska is hagyná xD
Sok sikert!
BOCSI!! az előbbit én irtam de nem jó mert aszittem hogy fiatal a cica
BOCSI akkor nem jó amit én mondtam!
Ha fegyelmezett a kutya, akkor szerintem lehet esély. A találkozásokkor a kutyát kell szigorúan kontroll alatt tartanod, hogy a macska lehessen a kezdeményező.
A mi macskánk szépen összebarátkozott a szomszédék kutyájával, pedig egyik sem kölyök már. Kijáratos a lépcsőházba, és találkozik az ebbel, amikor azt leviszik sétáltatni.
A macsek látta, hogy a kutya nem veszélyes (pórázon volt mindig), és a kíváncsiság egyre közelebb hajtotta hozzá. Testközelben már tolakodóbb volt az eb, de nem annyira, hogy elriassza a macsekot, úgyhogy most már nyugodtan össze lehet őket engedni póráz nélkül is.
Köszönöm a válaszokat,próbálkozok még de nem sok sikerrel.
A kutyus meg van kötve a cica szabadon járkál az udvaron de haragszanak egymásra.Majd lesz valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!