Megbolondult a macskám? Mit tehetnék?
Megörököltem egy 9 éves cicát,ivartalanítás van,rendesen szobatiszta,de most egy hete mégis a szőnyegre pisil,mivel lehetne befujni a szőnyeget hogy ezt ne csinálja ?
Aztán újabban,nem hagy aludni éjjel,3 hónapja van velem,eddig nyugodt volt,az összes ajtó nyitva kell legyen, ő sétálgat a lakásban,egy hete még folyton nyafog
Kurrog,felugrik rám az ágyba,sajnos csak altatoval alszom évek óta, így ha felebreszt,nem tudok vissza aludni...
Kétségbe vagyok esve,mert dolgozni kell és nagyon fáradt vagyok már a cicu miatt
Eddig is lakás macska volt,most is az...nappal bezzeg alszik, csendben van
Kérem írjon,akinek hasonló esete volt,mit tehetek ?
Köszönöm
Ecettel kezeld a szőnyeget. A tisztitoszerek illatát nagyon szeretik (domestos pl).
Annyit tudsz tenni a másik problémára, hogy nappal alaposan kifàrasztod. Akkor éjszaka hátha hagy. De általában szakasosan alszanak, a felugràlàs valószínű megmarad. De a nyavogast el lehet kerülni, ha fáradt éjszaka. Ahogy írod nappal alszik csendben. Nem fáradt, azért hangos éjjel.
Egyébként mióta van nálad? Ennyi idősen makacsabbak és nehezebben alkalmazkodnak, adj időt neki.
Én amúgy ideiglenesen oda tennem az almos dobozt, ahova pisilni szokott
Már miért ne lehetne a szobában az alom?
Ha reggel-este kilapátolod a pisit, semmi szaga nincs.
A macska nem ember. Ő nem akar bezárkózni a wcbe a pisiléshez, neki ez természetes, neki ez területet jelöl, ahol a pisi van, ott a birodalma.
Másrészt meg, attól, hogy napközben nem látod idegesnek (most írtad, hogy dolgozol, hogy látnád?), még igenis lehet orvosi gond. Ugyanis ha fáj a pisilés vagy a székelés, akkor a macska ezt a hellyel fogja összekötni. Biztos az alom miatt van. Mit tesz hát? Keres egy másik helyet, hátha ott nem fáj.
Vidd el orvoshoz, egy kivizsgálás sosem árt. És helyezd àt az almot neki megfelelő helyre. A pisigond ezekkel meg fog oldódni (ha beteg, akkor nyilván orvosi segítséggel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!