3 napja elkoborol a cicánk esély van még rá, hogy előkerül. Ivartalanított lány cica 11 hónapos. Meddig szoktak a cicák elkoborolni?
Szia! Nagyobb távolságra is keressétek/plakátoljatok. Ha benti cica, akkor nagy rá az esély, hogy valahova bekéredzkedett. Nálunk volt olyan, hogy hozzánk bejött egy cica, teljesen otthonosan érezte magát, és másnap láttam, hogy plakáton keresik. Kb. 5-6 utcányira lakunk az otthonától. Ismerős cicája meg a mezőn tévedt el és amikor meglátott egy embert, hazáig követte. (Úgy derült ki, hogy pont annak az egyik barátját pécézte ki magának, akitől elkóborolt.)
Esély mindig van, hogy előkerül! Drukkolok!
4 válaszolónak nem pontoztalak le!!!!! Mindenkinek a zöldt nyomtam mert hasznos információt adtatok. Ha meg igen akkor az véletlen volt bocsi.
A 6 válasz meg az enyim volt!!!!
#15 "meg tudjuk nézni, hogy hol van, ha eltűnik"
Lehet én értelek félre, de a jeladós (GPS) nyakörv ad jelet az elem lemerüléséig. A chip úgy működik, hogy ha megtalálják az állatot és megnézik chipolvasoval, utána az állatorvosi adatbázisban ki tudják ketesni a chipszámot, oda van írva, ki a tulajdonos, és a telefonszám, és felhivják. Ha, egyáltalán néz benne chipet a megtaláló. A chipet nem tudod nyomon követni.
Egyébként keresni kell az elkoborolt macskát nem várni. Meg nem kell hagyni mászkálni.
Én nem pontoztam senkit, de a 4. vàlasz azért nem tetszett mert ez egy olyan laza legyintés, hogy 9. életük van, a macskákat Magyarországon még mindig fogyóeszköznek tekintik, elmegy, majd jön másik, nincs nagy becsülete, és nekem ez a válasz ezt juttatja eszembe. Mert azért kell tenni, hogy lelkiismeretesebben tartsák a macskákat az emberek, meg ezt a sok elavult mondást felejtsék el, mert egy macskának ugyanúgy fáj, ha megsérül, baja esik, mint egy kutyának, lónak, tehénnek, és nincsenek extrém túlélési képességei.
Ugyanezért nem "várjuk" a macskát, hanem keressük, mert lehet hogy baja esett. És nekünk TÖRŐDNI kell velük, nem várni, meg legyintgetni, hogy 9 élete van.
3 nap még semmi, simán elmennek ennyi időre, bár inkább kandúroknál szokás ez.
Akkor kezdj el aggódni, ha már 1-másfél hét eltelik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!