Macskàt is lehet úgy szocializàlni, hogy pl vendégségbe vigyük magunkkal?
lattam mar olyan macskat akit hozzaszoktattak az utazashoz. de sztem nem minden macska kepes erre
alapvetoen a cicak nem szeretik a varatlan helyvaltozasokat.
Mi mindig visszük a cicát, ha több napra utazunk a szüleimhez, mert nincs kire hagyni. Pici kora óta így van. Utálja, de azt még jobban utálná, ha egy idegen gondoskodna róla. Az enyém antiszociális. Gyűlöl mindenkit, csak minket, a családtagokat nem.
Szóval visszük, de igyekszünk ritkán kimozdítani a komfortzónájából. Ha egy mód van rá, ne hurcolászd. Csak ha nincs más megoldás.
Legtöbb macska sokként éli meg a helyváltozást. Ezért is tanácsolják, hogy ha a macska nem szíveli akkor ne utaztassuk. Nekem benti cicám van, már attól sokkot kap ha évente egyszer állatorvoshoz viszem.
De a "vendégségbe viszem a macskát" sem lehet csak úgy. sokan nem is örülnének neki. Macska ha feszült, idegen bizony rengeteg szőr hullik olyankor.
Hogyne. Az enyém pl. simán tud asztalnál enni székről ülve. :-D
Ne de viccen kívül. Nekünk volt kétlaki macskánk, mert mi is kétlakiak voltunk. Szépen el is tűnt egyszer csak. Én nem ajánlanám. Jó ideig mi is azt hittük de jól megszokta, magától beszállt a kocsiba stb.. Aztán szegényke mikor a hétvégi háznál meglógott, valszeg azt sem tudta hol van, aztán mi sem...
Köszönöm a vâlaszokat!
Igazàból csak szüleimhez utaztatnàm a cicát ha lesz, kocsival és hordozóval. De akkor lehet erről lemondok inkább 😅
Én ritkán "kirándultatom" a cicáimat, de olyankor tetszik nekik. Számukra az a fontos, hogy velem lehessenek és ahol engem látnak ott jól elvannak. (Persze, ha nem túl zajos, kutyás stb. a hely, mondjuk csak oda viszem őket ahol tudom, hogy nyugi van.)
Szerintem lehet őket így szocializálni, de én nem tudom hogyan kell. Direkt olyan fajta macskákat vettem ami ragaszkodó és kíváncsi természetű.
4 hetes korától van nálunk az egyik macs, őt rengeteget vittük hétvégén is ha mentünk valahova, a korából adodoan. Antiszoc. Csendben elvan a hordozóban, új helyen mintha otthon lenne, lefekszik az ágyra, nem akar szökni.
A másik 6 hetes volt mikor megtalaltam. Öt is vittük elég sokszor (sokat kellett orvoshoz vinni). Ő végig mondja az utat, ha olyan kedve van, alapból azért csendben van. Új helyen inkább felfedező, mint lusta. Le sem lehetne lőni :)
Főleg azóta jó a helyzet, mióta ketten vannak és ha megyünk, akkor ők is ketten jönnek, elszórakoztatják egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!