Valóban csak napi 2-szer kellene enni a felnőtt macskáknak? Az én cicáim most 1 évesek, de akár 4-5-ször is ennének.
Szerintem, hogyha a napi mennyiség összesen nem több mint az ajánlott, akkor nincs gond.
Az én macskáim pl. beosztják maguknak... Kint áll a táljukban a napi mennyiség amit reggel kiteszünk, aztán azt eszik egész nap amikor megéheznek. Van, hogy csak 1-2 falatot esznek...
Ez azért jó, mert ha véletlenül 1-2 napig senki sem tud itthon lenni, Ők akkor sem halnak éhen, mert ki lehet tenni nekik nagyobb adagot is.
Amúgy nem túlzottan értek hozzá, lehet, hogy valamiért egészségesebb ha napo 2* esznek, nem tudom.
De szerintem az a legfontosabb, hogy minőségi legyen a táp.
A macskák naponta sokszor esznek keveset.
Kinti macska esetén, ha valóban vad macskáról beszélünk: naponta akàr 30 alkalommal is vadászik egérre és hasonlókra. Persze ez sokszor sikertelen, arányaiban kb 7-8 alkalommal tud ténylegesen enni, tehát többszörös erőfeszítéssel jut sokszor kevés kajához. A szervezetük ehhez alkalmazkodott.
Persze, az emberrel való kapcsolat ezen is változtatott, sok macska eszik úgy, hogy ha kaját lát, habzsol, egész napi mennyiséget vagy még többet - hiszen ki tudja, mikor kap legközelebb.
Ha ráérsz a tieidnek napközben is enni adni, akkor érdemes ehhez igazítani a dolgot, azaz kevesebbet kapnak egyszerre (így nem lesz mit ellopni a kóboroknak), cserébe többször ehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!