Útálja a macska, ha fésülöm. De muszáj. Hogyan?
Óriás télibundát növesztett az úr.
Ma beindult úgy igazán a vedlés. Ha megvakarászom, a markom tele van szőrrel.
Van furminatorunk is, elképesztő mekkora mennyiségű bundát kiszed. De a macska nagyon nehezen tűri.
Van valami praktika erre? Vagy valami természetes nyugtató bevethető?
Nálunk a hölgy ilyen hisztis :)
Ketten fésüljük. Egy fogja a grabancát, néha a mancsait is fogni lell, a másik fésüli, nyírja, amit éppen kell. Mi gyorsabban végzünk, ha közben a porszívóval is áthúzzuk a bundáját, az is sok szőrt kiszed. Egyedül nem vállalkoznék a műveletre.
Én nem erőltetem, ha épp ölbe kéredzkedik, akkor észrevétlenül kézbe kapom a kefét és végighúzom rajta párszor, amíg engedi. Ha csak az egyik oldalán, hát ott, ha csak háromszor húztam végig, mire észbe kap, hát az is egy marék szőr. :)
Szóval így mindig ott kallódik a kanapé közelben a fésű, és naponta akárhányszor kézbe veszem, ha úgy adódik.
(Baromi félénk macska, csak bepánikolna, ha erőszakkal csinálnánk, az meg senkinek sem jó.)
Amúgy nekünk javasolták ezt a simogatókesztyűs szőrkefét is, hogy hátha azt kevésbé veszi észre, vagy hogy mondjam. Oké, nem egy furminator, de a semminél az is több lehet esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!