Milyen fajta macskát vásároljak?
Tenyésztőtől vegyél ő mindent elmond az adott fajta szükségleteiről, adás-vételi szerződést is kapsz. Az hogy neked melyik fajta az ideális ennyiből nem derül ki, de egy biztos kinti macseknak nem vásárolnék 80-100 ezres macskát, hogy ugyanúgy elüsse az autó mint az előzőeket.
Szerintem egy olcsóbb fajta is legalább 50 ezer, ami alatta van valószínűleg szaporítótól van. De kereshetsz fajtamentőket is, ahol sok fajtatiszta vagy fajtajellegű keverék cicus található.
Az, hogy mi illik hozzád, ennek magadnak kell utánajárni macskás fórumokon, illetve fajták utána olvasni. Aztán ha szimpatikus valamelyik vedd fel tenyésztőkkel a kapcsolatot, ha konkrét tenyésztőt nem tudsz akkor a tenyész szervezet ajánl neked.
És ha mondjuk a házicicát benti tartásunak nevelnéd?
Nem kell érte pénzt adni,csak a szokásos oltások ivartalanitás.
Ha olcsón veszel szaporitótól macskát, valószinű a gatyád is rámegy majd az orvosi költségekre.
ha így indulsz, hogy nincs sok pénzed akkor...
Ráadásul a benti cica nem csak 3-4 évig él amig el nem üti az autó.
Bármilyen fajtatiszta cicát veszel, 100 ezer Ft feletti összeggel kell számolnod csak a vételárnál. Legyen az maine coon, vagy brit rövidszőrű.
Csak kicsit azért fura nekem ez a kérdés, mert ha nincs konkrétan olyan cicafajta, ami nagyon tetszik, miért kell fajtatiszta? Egy sima házimacskát is tarthatsz bent. Egy csak benti, vagy csak felügyelettel udvarra kijáró cica nem fog elkóborolni.
A fajtatiszta cica ugyanazt eszi, mint a házi cica. Jó minőségű tápot. Kombinált és veszettség elleni oltást kell kapnia, pont mint bármilyen más macskának. Plusz a féreghajtót 3 havonta kell neki is adni.
Nekem maine coon van és egy sima házi. Benti cicák, akik felügyelettel kimehetnek. Természetesen a személyiségük nem egyforma, de ezek a különbségek nem a fajtájukból adódnak. A MC-nak kicsit más a hangja, nagyobb, több szőre hullik és sajnos érzékeny az egészsége. De ugyanúgy MACSKA mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!