Mit csináljak a macskámmal?
A macska egy profi vadász.
Mindenféleképp jobban jársz, ha a haszonállatokat rendesen elzárod,
A madaraktól búcsút veszel, mert egy tanyán egy jó egerésző macska kincset ér.
Nem tudsz mit csinálni. Ösztönből vadászik.
És ha ez miatt elaltatod hát akkor inkább nem teszek megjegyzést.
Vadász. Neki nincs különbség az egér meg a kisnyúl közt.
Inkább add oda valakinek, ha ennyire zavar, hogy egy macska macskaként viselkedik.
Nem is értelek.
Minden tanyasi tudja, hogy a macska aranyat ér, nem fogja elpusztitani.
Gondold át.
Nekem négy van, nem tanyán élek, de a szomszédba vannak állatok.
Reggelente tudod mi vár a teraszon?
3-4 egér, patkányok, nyest, menyét.
Ezek tudod hany kiscsirkét megennének?
Nézd az előnyét.
Ha elviszi valaki a macdkádat, és a szomszédba kerülne egy új macska lehet hogy az pusztitaná a fecskéket.
Még annyit tudsz tenni, hogy nem raksz ki madáretetőt, akkor a madarak maguktól sokkal magasabbra fészkelnek.
Nem írom le többször!
Soha nem volt ilyen kártékony macskánk! Évtizedekig fészkeltek fecskék. Volt, hogy 40-50 fecske berepült a nyárikonyhába, és végig ültek a szekrényen, hűtőn, mindenen. A kezemet kinyújtottam, és még a kezemre is rászálltak. Nálunk "szent" állat volt. Már tavaly egy se volt, most a kis vadnyulakat pusztítja, 3 hónap múlva kelnek a fácánok, fürjek, azokat is összeszedi. A rókákat is azért irtják, mert ugyanezt teszi. Károsítja a természetet. Én látom, hogy mekkora pusztítást végez. Az anyja nagyon jó egerésző. Mindig hozza megmutatni, hogy mit fogott, de a madarakat, nyulakat sose fogta meg. Ezzel nincs is semmi bajom.
A szomszéd macskája az én disznóóljaimba és istállómba biztos nem pusztítaná a fecskéket, mert vannak kutyáim is, amik idegen macskát nem engednek be kerítésen belül.
A madáretetők olyan helyen vannak, amit a macska nem ér el. Inkább akkor tudja megfogni, amikor a földön szedegetik a lepotyogott magvakat. Ha már egeret nem fog, csak minden mást, akkor igazából haszontalan, káros. Az embereket is börtönbe zárják, valahol ki is végzik, ha veszélyes a társadalomra.
Ha egy vadon élő macska lenne, akkor én is azt mondanám, hogy ez egy igazi vadász, ami a jég hátán is megél, de ő házi macska, kap enni, úgyhogy játékból öl. Ezt a kisnyulat se eszi meg, mert nem éhes, csak jó játék volt megfogni és megölni.
Lehet szidni, és bunkó parasztnak tartani, de azért mérlegeljetek, hogy egy macska ér többet, vagy évi száz cinke, tengelic, fecske, gyík, kisnyúl, kisfácán, fürj ér többet.
Természetesen nem szívesen altatnám el, ezért is kérdeztem, hogy mit tehetnék.
Ha valakinek kell egy fekete gyikos macska, akkor Kiskunmajsán átvehető. Amúgy nagyon szelíd, hízelkedős, dorombolós, télen jól elvan a lakásban, de ilyen jó időben inkább kint szeret lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!