Ellopták a cicámat? Segítséget kérek?!
Sziasztok! Hosszú történet de rövidre fogom és a részleteket kihagyom. A Szomszédban születtek kiscicák. A mi macskánk szülte ott de a szomszéd átszoktatta étellel itallal és esténként a házban tartotta őket. Mivel kistesómé volt a cica, hozzánk tartozott. De a szomszéd eladta másnak mert oda szoktatta őket és kisajátította magának a cicákat. És nincs a macskáknak papírjuk hogy ide tartoznak.
Ezért az lenne a kérdésem hogy mennyibe kerül egy ilyen papír hogy visszaszerezzük a macskát? Mert nem fogjuk annyiban hagyni hogy ott van. A papír tartalmának kéne tartalmaznia hogy ide tartozik. Utca házszám Város stb.
Ilyen papírt lehet az állatorvosnál készíteni? Ha nem akkor Hol??
Továbbá a macska adatait tudjuk de nincs nálunk mert "ellopták"
És ha a papír megvan akkor ha szép szóval nem adják vissza akkor feljelentjük a szomszédot lopásért...
Valaki tudna segíteni?
A válaszokat előre köszönöm!
Szerintem kár a gőzért. Az anyacica most hol van? Ha a szomszédban, akkor azért van ott, mert jobban érzi ott magát. Pl. ha ti kint tartottátok, ott pedig bemehetett a jó meleg házba télen, akkor nem véletlen, hogy ott maradt és ott ellett, a kiscicáknak meleg, biztonságos hely kell.
Ha ott is kapott enni, meg gondolom, meg is simogatták, főleg úgy érezhette, hogy ott mindent megkap, amire szüksége van. Szerintem ez nem lopás, a cica döntött így, kivéve, ha nálatok is megkapta ugyanezeket, de a szomszéd bezárta és sosem engedte ki, hogy haza tudjon menni. Ha utóbbi a helyzet, kérjétek vissza az anyacicát kulturáltan. A kicsiknek már van új gazdája, őket már nem követelhetitek vissza, hiszen nem is nálatok születtek.
Ha kinti macska volt, akkor el kéne gondolkodnotok rajta, érdemes-e így macskát tartanotok.
(#13-asnak)
Azért mondtam, hogy a fotó nem ér semmit, mert ha a szomszédnak azóta van papírja a cicáról, hogy az övé, akkor azt is mondhatja, hogy csak átvitték a cicát, amikor még kölyök volt, hogy képeket csináljanak vele.
(Kérdezőnek)
Egyébként meg semmi érteleme feljelenteni, a rendőrségnek a legkisebb gondja is nagyobb annál, hogy ti nem gondoztátok rendesen a cicát, és az átszokott a szomszédba. Felesleges feljelenteni. Emberölési ügyekre is alig van elég emberük, nem hogy a ,,Te" papírok nélküli cicád után intézkedjenek.
Ez kizárólag a ti hibátok, és visszamenőleg semmilyen "igazolást" nem tudtok gyártatni arra vonatkozólag, hogy eredetileg tiétek volt a macska.
A chip pedig (gondolom nincs benne) amúgy sem igazol tulajdonjogot, a jogszabály ezt így konkrétan ki is mondja.
"A mi macskánk szülte ott"
Ehhez csak gratulálni tudok, hogy ész nélkül szaporítotok, ivartalanítás gondolom felétek nem divat.
"a szomszéd átszoktatta étellel itallal"
Nálatok ezeket nem kapta meg a macska, vagy mi? Bocsánat de nem tudom elképzelni (saját példámból kiindulva), hogy a prémium táppal jól lakott macskáim a szomszédba átcsábulnának, ahol kb. CBA-s minőségű táppal vagy maradékkal kínálják őket.
"oda szoktatta őket és kisajátította magának a cicákat"
Ezt csakis úgy tehette meg, hogy a macskátok átjárt hozzá. A tulajdonos felelőssége, hogy ezt megakadályozza, és telken belül tartsa az állatot. Ti ennek nem tettetek eleget.
Szóval lehet háborogni, meg gyanúsítgatni, de a ti felelőtlenségetekből ered, hogy a macskát ilyen módon "eltulajdonították". Ha igazán fontos lett volna, vigyáztatok volna rá, akár benti tartással, szökésbiztos kerítéssel, ivartalanítással stb. Mikrochip, oltási könyv, állatútlevél; ez utóbbi kettő igazolhatna tulajdonjogot is, ha lenne neki. De gondolom nem voltatok gyakori vendégek az állatorvosnál.
Azért szerintem csak ne nagyon jelentsd fel a szomszédot lopásért, mert tulajdonképpen a ti macskátok volt az aki elkezdett átjárni az ő birtokára, úgyhogy nehogy még a végén a furmányos szomszéd téged jelentsen fel azért, mert átment hozzá a macska és tönkre tette a veteményest vagy mit tudom én...
Lehet lepontozni de én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!