Hogyan üldözzem el a kertünkbe szokott macskát?
Folyton a kertben jár egy macska. Felzabálja a bio szemetet, széttúrja a kukákat, ma leverte a hamutálamat is.
Elegem van de nagyon es kutyát sajnos nem tudok tartani. Szivem szerint ezt azt csinálnék csak tudom törvénybe ütközik.
Van erre valamimegoldás?
A kerítés tetejére lehet ilyen forgós bizbaszt rakni, amitől nem tud átugrani, ha kerítés felett jön át.
Amúgy kérlek, ne bántsd szegényt...
Derítsd ki, van-e gazdája.
Ha van, vele konzultálj.
Ha nincs, csinálj pár cuki képet róla (hogy "kelendőbb" legyen) és tedd ki pár facebook soportba - ha mákod van, jó messzire elviszik.
Elkergetésnek nem jó, ha lát téged - hamar megtanulja, hogy ha nincs otthon a macska, cincognak az egerek.
Úgy kell tenned, mintha valami "égi csapás" történne, ha belép a kertbe. Például egy kerti öntöző (a spriccolós fajta) jó lehet, ha közben el tudsz bújni előle és úgy bekapcsolni. De nagyon kérlek, ezt csak nyáron csináld - hamar kihűlhet és megfázhat. Tudom, utálod, de nem köcsögségből csinálja a dolgait, hanem táplálékot keres. Nem akar rosszat, nem érti az emberek dolgait.
Félreértettetek. Nem akarom bántani. Budapest csaladi házas része tehat biztosan van gazdája. Szimplán csak idegesít. Nem ertem hogy a macskatartokra miert nem vonatkoznak ugyanazok a szabályok mint a kutyásokra pl chipezes ivartalanitas stb. Es ha anyukám véletlen multkor elcsapott egyet amikor sietve indult az udvarból autoval akkor meg neki kell bűntudata legyen holott mások akike volt az a szökevény macska nem foglalkoztak vele.
Ha lenne kutyám es szomszédba szokdosne es ott zabalna annak milyen következményei lennének ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!