Meggyógyulhat magától a macska törött lába?
Nem biztos, hogy törött, de nem lép rá, szóval mindenképpen sérült. Pár hete van egy "új" macskám. Igazából nem az enyém, csak mostanában ide jár aludni, meg megeszi az én macskámnak kirakott száraz kaját, meg szoktak együtt játszani. Egy ideje már neki is adok enni. Szívesen fogadja a kaját, de megfogni nem hagyja magát. A lábtörlőn szokott üldögélni, de ha valaki jön ki-be, akkor elrohan pár métert, aztán visszaül. A tálkához is csak úgy megy oda, ha már 2-3 lépést hátráltam.
Pár napja látom, hogy valami történt az egyik első mancsával, és aggódok érte.
1-es, köszi az oltást, nagyon sokat segítettél.
2-es, szerintem is, de nem tudom, hogy fogjam meg. Már mindenféle csapdán gondolkodtam. Valahogy becsalni a macskahordóba és gyorsan rácsukni, vagy nem tudom. Attól félek, ha csak így közvetlenül rárontanék, mondjuk amíg eszik, és elbénázom, soha nem jön vissza.
??
Nem oltásnak szántam, csak próbáltalak egy visszakérdezéssel rávezetni, hogy szerinted melyik törött csont gyógyul magától.
De ezzel a paranoiás, mindenkit egyből támadó stílussal keress fel pszichológust, mert nem normális...!
A csontok maguktól is összefornak, az a nem mindegy, hogy hogyan. (Ezért kell orvos, hogy megfelelően sínbe tegye.)
Hálót bizalmatlan macskára? Kiváló ötlet.
De sajnos én se tudok jobbat, csak annyit, hogy étellel és türelemmel elnyerni a bizalmát. Esetleg egy zárható helységben etetni, hogy rá tudd csukni az ajtót és sérülten sikerülhet zárt helyen megfogni.
Kérj segítséget állatvédőktől, tudnak adni macskának való csapdát kölcsön, ami kifejezetten arra van, hogy emberkerülő cicákat befogjanak. Vagy akár segít is valaki, ha kéred. :)
Írj az állatmentő sereg cicás osztagának, írd le a problémát, ha tudod, fotózd le a cicát. Ők fognak tudni ajánlani szervezetet, aki a te lakhelyeden illetékes (ha amúgy nem ismernél).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!