Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskának lehet mitesszere?

Macskának lehet mitesszere?

Figyelt kérdés

Cicám ajkán láttam egy fekete, mitesszer jellegű dolgot. Mivel vannak fekete pigment pöttyök az ajkán, először nem is tűnt fel. Ahogy simiztem, megérintettem, ahogy próbáltam jobban megnézni, megnyomtam, és ki is jött. Inkább talán faggyúszerű volt. Találtam még icipiciket a felső ajkán, azokat nem bántanám. De úgy tűnik nem zavarja, megnézni is hagyja, megnyomni is... Nem tűnik úgy, hogy fájna neki.

Eddig (4 év) még sosem volt ilyen jellegű probléma. Mi okozhatja? Kaja? Tál?

2019. márc. 1. 17:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
2019. márc. 1. 17:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Az enyémnek is volt nagyon sok, később pattanások is.
2019. márc. 1. 17:29
 3/5 A kérdező kommentje:
És a te esetedben mi okozta? Hogy kezeltétek? Elmúlt vagy mindig kezelni kell? Az állán nem látni semmi sebet.
2019. márc. 1. 17:43
 4/5 anonim ***** válasza:
A szőrös állatoknál a szőrtüszőhöz mindig társul faggyúmirigy is, ami keni az elhalt anyagot tartalmazó szőrszálat, így megvédi a töredezéstől. Időnként előfordul a faggyúmirigy túlműködése ill. a kivezető csatorna eltömődése, a termelt faggyú oxidációs elkeményedése.
2019. márc. 1. 18:25
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó, azóta utána olvasgattam, de nem mivel az akné az pattanást jelent, így mindig átugrottam a macska aknés cikket, pedig benne volt a "mitesszer" is.

Karácsonykor kapott új, műanyag tálat, azt elveszem előle, vissza a kerámiához,illetve kenem valami antibaci fertőtlenítővel neki, nehogy baj legyen...

Hamarosan esedékes az éves oltás, akkor utánakérdezek.

2019. márc. 1. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!