Ti találkozatok már ilyen viselkedéssel macskák között?
Ma voltam látogatóban egy kórházban. Épp láttam, amikor az egyik ápoló enni adott a macskáknak, és ekkor valami nagyon furát tapasztaltam, legalábbis még soha nem találkoztam ilyennel.
Szóval kiszórt az ápoló egy csomó macskakaját (legalább 2-3 kiló száraztáp ránézésre) és a macskák ahelyett, hogy mind egyszerre odamentek volna, szépen sorban álltak egymás mögött. Kb 8-10 macska.
Ott álltak szépen, nyugodtan, csendben egy sorban. Nem nyávogtak, nem veszekedtek, nem tolakodtak, nem verekedtek, nem morogtak. Minden cica megvárta, ameddig a sorban az aktuálisan a legelső cica eszik és jól lakik. Amikor a cica már jól lakott, akkor arréb ment és ment tovább a sor.
Nagyon érdekes az egész, még sosem láttam ilyen viselkedédt macskák között. Egyik sem tolakodott, egyik sem morgott, egyik cica se sietett az evéssel.
Mintha minden cica tisztelné a másikat, és mintha tisztában lennének azzal, hogy mindenkinek jut és ezért nyugodtan állnak egymás mögött libasorban, mindenféle morgás nélkül.
Hát én ilyet még életemben nem láttam.
Ti igen?
Hát - saját macskáimból kiindulva - amögött a "tisztelet" mögött jópár kiosztott pofon lehet. ;)
Amúgy a kóbor kolóniák félvadak, tehát simán lehet, hogy komoly hierarchia van a csapatban, a domináns eszik először és csak utána jöhetnek a többiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!