Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egyik napról a másikra lenyugo...

Egyik napról a másikra lenyugodott?

Figyelt kérdés
Van egy másfél éves macskám, aki olyan idős korában került hozzám, amikor a markomban meg tudtam fogni, szóval nagyon kicsi volt. Sosem volt túl szociális, nem szerette ha simogattam, ölembevettem... Csak a helyén volt, meg a kertben játszott, a rovarokkal. Így télen bent van, mert nem szeret kimenni (de tavaly is így volt), és egyik napról a másikra tűri, hogy simogatom, és mindig máshol alszik, olyan helyekre is megy ahova soha, és jobban tűri ha az ölembe veszem. Nagyon meglepett, mert másfél évig csak dísz cica volt... Lehet esetleg, hogy valami baja van, vagy öregszik, nyugszik le?

2019. febr. 12. 13:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Ivartalanított?
2019. febr. 12. 14:03
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen
2019. febr. 12. 14:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor fogalmam sincs. Lehet hogy neki egyszerűen ennyi idő kellett hogy feloldódjon.

Ivaros nőstényeknél szokott előfordulni, hogy amikor bagzanak, sokkal kezesebbek.

2019. febr. 12. 14:19
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha eszik rendesen, nem látszik hogy beteg, akkor a viselkedése változik, ahogy idősebb lesz.Már nem kölyökcica, hanem felnőtt lett.

Az ilyen pici macskák, akik túl korán el lettek szakítva az anyjuktól, ilyenek lesznek.Nem tanulják meg az anyjuktól a dolgokat.

Nekem is van 2 ilyen cicám.Mindkettőt kidobták, kb.2-3 hetesen.

Pici korukban még hagyták a simogatást, babusgatást, majd később karmoltak, megtámadtak és borzasztóan belém haraptak.De fokozatosan ahogy idősebbek lesznek, szelídülnek.Már előfordul, hogy az ölembe ül, és sündörög.Régen ilyen nem volt.Néha hagyják, hogy felvegyem.

2019. febr. 14. 11:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ez a gond, sajnos szegény cicának nem volt anyja, nagyon rossz állapotban volt.
2019. febr. 14. 12:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Az olyan cicák, akiket túl korán választanak el az anyjuktól, vagy az anyjuk meghal, nem gondozza őket, sokkal lassabban szocializálódnak. Félénkebbek, vadabbak, nem kaparják el a kakijukat, habzsolnak. Ha türelemmel, szeretettel viselkedsz vele, akkor változhat. Baj szerintem semmiképp se jelent, ha már engedi a simogatást, ez inkább jó jel.

Azt nem mondanám, hogy öregszik, 1,5 évesen, egy macska 15-20 évig is elél, ha jól van tartva. Viszont a kölyökmacskák mindig sokkal aktívabbak, mint a felnőtt macskák. Ahogy az embernél is, a kisgyerekeknek elfogyhatatlan energiájuk van, minden érdekli őket, állandóan szaladoznak. A macskák is kicsiként tanulnak, fedezik fel a világot és felnőtt korukra nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek.

Ivaros nőstények nem kezesebbek, hanem össze vissza dörgölnek mindent kínjukban a popójukkal és éktelenül virnyognak. Helyesen tetted, hogy ivartalanítottad a cicádat.

2019. febr. 14. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!