Egy éves macskámat vihetem magammal költözéskor, ha idáig mindig a testvérével és más macskákkal volt, de mostantól egyedül lenne?
Simán.
Minden jóérzésű ember viszi magával költözéskor a kutyáját, macskáját. De ha nagyon aggódsz, akkor vidd a testvérét is!:)
Hát ha a szüleidnél jó helye van, és ott több macskával is együtt van, akkor én nem vinném, hagynám a megszokott környezetében a megszokott társaival.
Csak akkor vinném, ha ott nem jó neki a hely.De akkor is csak a testvérével vinném.Ne maradjon egyedül, mint cica.
Amúgy nálunk is ez volt pont.Lányomnak volt egy cicája, akit ő mentett meg, vele aludt a szobájában, stb.Viszont több cicánk is van.Lányom férjhez ment, elköltözött, de hagyta a cicát a megszokott helyen, így is látja amikor jönnek, így semmi trauma nem érte a cicát.
Szerintem macskától is függ. Nálunk 3 cica volt, lányom férjhez ment, és elvitte az egyiket magával. Ez jót tett minden érintett félnek (ember, egy macska, két macska). A két macska idősebb volt a harmadiknál, így sokkal nyugisabb lett az életük, a harmadik pedig egyedüli cicaként sokkal több figyelmet kapott, amitől teljesen kivirult.
Viszont a két öreget nem szakítottam volna szét. Egymást mosdatták, úgy aludtak összegabalyodva, hogy azt sem tudtuk, melyik tappancs kié... s mikor a lány (16 évesek múltak akkor) elment, a fiú is pár nap múlva utánahalt.
Te ismered a macskáid, és te tudod, hogy egymáshoz hogy viszonyulnak. Ha nagy törést okozna nekik, és a szüleidnél jó helyen vannak, akkor még mindig befogadhatsz egy otthonra váró cicát, akit ugyanúgy, vagy talán még jobban fogsz szeretni.
Bentiként biztonságosabb élete lesz nálad, úgyhogy az pozitívum. De nekem biztos nem lenne szívem a többi cicát otthagyni. Legalább a tesóját vidd el mellé.
Én anno költözéskor, szintén elhordtam az állatkákat magammal, csak én a nagyszülői házból. Amúgy csak a kutyát "kellett volna" vinnem, de vittem mindkét macskát is (anya-fia), hogy együtt maradjon a "csapat"- annak ellenére, hogy a szüleim próbáltak lebeszélni róla, hogy a cicákat is elvigyem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!