Ivartalanítás, két kérdés?
Meg lehet azt valahogy állapítani, hogy egy nődtény macska ivsrtalanítva van-e? Vagy csak sz állatorvos mondja meg? És mi alapján?
Mádik kérdésem, ha egy nőstény macska már fialt, azt meg tudom állapítani?
Ultrahang, vagy röntgen, hogy megvannak-e a szervei (petefészek, méh). Szerintem csak állatorvos tudhatja biztosra.
Illetve esetleg a heget lehetne nézni a hasa alján, hogy van-e...
Nem tudod megállapítani, de ha egy évesnél idósebb és kint élt, valószínű.
Ha közvetlen a has alján picit lóg a bőr, akkor az utalhat ivartalanításra ( ha a többi részen feszes), de biztosra csak doki tudja megmondani, műszeres vizsgálatokkal vagy esetleg ha ismeri a cicát.
Arra gondolsz, hogy életében fialt-e már vagy most?
Azt, hogy valamikor is fialt-e nem tapasztaltam, hogy valami alapjàn is lehetne következtetni. Maximum ha utcacica volt és idősebb, akkor tudod biztosra, hogy vannak már kölykei a nagyvilágban.
Aktuális fialást pedig a az emlők környékén lévő nyálas szőrből lehet tudni, már ha élve születtek a kölykök. (Bàr sejtem nem ez volt a kérdés, azért leírtam :))
Akkor esélyes, hogy két almot lefialt már. Plusz, ha ivartalanítva lenne, szerintem kihangsúlyozták volna.
De a biztos a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!