Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskám túl sokat nyávog, mit...

Macskám túl sokat nyávog, mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Kezd megőrjíteni. Egy ragdoll kandúrról van szó. Elméletileg ez a fajta jellemzően csendes, az enyém még is folyamatosan kiabál. 9 hónapos, így arra gondoltam a hormonok, el is vittem ivartalaníttatni egy hete, de ugyan úgy szövegel. Foglalkozva van vele, van játéka, mindig van kint neki táp, nem fáj naki semmije, csak hisztizik. Unatkozik vagy nem tudom. Viszont ennél jobban nem tudom lekötni, nem fogok neki bábműsort adni, dolgozok három szakba. Próbáltam lespriccelni vízzel, amikor nyávog, hátha rájön hogy nem is olyan jó ha nyervákol, de ez előbb szokná meg a vizet, mint hogy abba hagyja. Bármilyen segítség nagyon jól jönne, mert kezdem feladni :(

2019. jan. 11. 15:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
3%

Én esetleg megpróbálnám még azt, hogy megfogom a nyakánál a grabancát és egy kicsit megszorítom. A macskákat általában ez lenyugtatja.

Vagy ha ez nem jön be valami hangossal kezdjél el csörögni, zörögni pl. nejlon zacskó. Attól megrémül és abbahagyja. A vízipisztoly nálunk se jött be.

2019. jan. 11. 19:16
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha a hormonok volt a baj, akkor ne várj változást egy hét után. AZ ivartalanítással nem szűnik meg egyből, attól még a vérében benne vannak egy ideig.

Különben meg lehet, hogy csak beszédesebb fajta. Nekem eddig mindig "néma leventéim" voltak, úgyhogy én örülnék egy ilyen kommunikatív cicának, és nem haragudnék rá emiatt. A macskatartásnak meg van ez a veszélye, hogy beszélget majd a cica.

2019. jan. 12. 00:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Egy hét alatt nem ürülnek ki a hormonok. Hetekig is eltarthat még, mire jobb lesz, de szerintem az ivartalanítás megoldja.
2019. jan. 12. 12:53
 14/17 anonim ***** válasza:

#11-es vagyok.

Nem tudom miért pontoztátok le ennyire a válaszomat. Teljesen bevett módszer, hogy a cicákat a grabancuknál (nyakuk hátsó része) megszorítod, akkor azzal egyrészt lehet fegyelmezni, másrészt megnyugtatni, ha nagyon agresszív. Nyilván nem úgy, hogy fájjon neki.

Szerintem a megőrjítő nyávogás esetén is hatásos lehet.

Az anyacica is fegyelmezi így a kicsiket. Sőt általában az állatorvos is így fogja a cicákat, amitől a legtöbb macska megnyugszik.

2019. jan. 13. 19:12
 15/17 anonim ***** válasza:

#14 Mondjuk, mert normális ember nem rángatja meg ijesztgeti a macskáját?!

Az egy dolog hogy az anyjuk így viszi a kölyköket, mikor még picik, de egy felnőtt macskának azért már súlya van, és ha a grabancánál megfogod/megrángatod, az fáj neki.

Állatorvos azért fogja meg így, hogy ne tudja megharapni, vagy megkarmolni. De ő sem emeli meg vagy rángatja annál fogva.

Különben meg a macska nem azért nem mozdul, mert lenyugszik ilyenkor, hanem mert ha ficánkolna, avval csak még több fájdalmat okozna magának.

Macskát nem nagyon lehet fegyelmezni, főleg nem ilyen módszerekkel, mert csak azt éred el hogy féljen tőled, a probléma ettől nem oldódik meg.

2019. jan. 14. 01:24
 16/17 anonim ***** válasza:
Nyávogj vissza neki.
2019. jan. 14. 18:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Én is megfogom a macskákat a grabancuknál ha rosszak, sőt jön a spricc is. Akkor én most szarember vagyok vagy mi??? 😃 a macskáim imádnak, nem nőttek a fejemre, tudják merre hány méter, ezt hívják nevelésnek, mivel az emberi szóból nem éretenek, mivelhogy macskák, bár ezt egyesek elfelejtik. Kérdező, mi van a cicuddal, javult a helyzet??
2019. aug. 29. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!