Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hol a legjobb a macskának?

Hol a legjobb a macskának?

Figyelt kérdés

Nem provokatív kérdés, tudom hogy az ellentétek nagyon erősek és nem is kicsik. Szeretném ha kulturált beszélgetéssel, érveléssel lehetne ezt a kérdést megválaszolni.

Szóval 1 hónap múlva idekerül nagymamám cicája. (még nem volt macskám de már utána jártam a dolgoknak) Most 1 éves, kijáró, de sokszor szokott bent aludni.

Kizárólag kint nem szeretném tartani, vagy kijáró, vagy benti lesz.

Csak bent

Előnyök: 100% biztonság, mindig itt lenne (szorosabb kapocs?)

Hátrányok:

Természetes közegtől való megfosztás, mindössze 200m2 élettér, mindig ugyanaz a környezet

Kijáró

Előnyök: Természetes közeg, Nagy terület,ingergazdag környezet

Hátrányok:

Rengeteg veszély, kevesebbet lenne velem

Agglomerációban lakok, itt mindenkinek nagy kertes háza van a környékünkön, 2 km-re innen pedig egy félig erdős, fás terület.

Hallottam olyat, hogyha a kerítés mellett nincs fa és a kerítés alatt nem tud kimászni, a kerítés tetejére lehet kapni ilyen forgó hengereket, amik a kertben tartják a macskát. Ez egy viszonylag jó megoldás lenne mert nagy kertünk van, csak nem tudom elég inger érné-e így is....

Bocsi ha hülyeségeket feltételezek

2019. jan. 5. 17:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
57%
Ja és ha meg tudod oldani, hogy az udvarból ne mehessen ki szerintem az a legideálisabb eset egy cicának.
2019. jan. 6. 17:39
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor a legboldogabb, ha kint lehet és bejöhet, ha kedve tartja.
2019. jan. 9. 13:45
 13/13 anonim válasza:
Nem hinném hogy létezne bárminemű kerítés ami egy macskát visszatartana a kimászástól :) De persze lehet hogy tévedek. Nekünk 2 cicánk van, egy csak benti, és egy kijárós. A benti újszülött kora óta nem ment ki (úgy kaptuk 6 hetesen, hogy végig bent volt), és mikor életében legelőször kivittük, teljesen pánikba esett a végtelen tértől. Hogy nincsenek falak. Olyan szinten megrémült, hogy nem lehetett vele bírni, kikarmolta magát a kezemből, és rohant vissza a házba. Ő ott érzi magát biztonságban. Neki olyan lehet a kintlét, mintha minket az űrbe lőnének ki. Azonnal vissza akarnánk térni a földre. Fajtiszta cica, ezért nem is bánom hogy nem jár ki, mert olyan szép, hogy biztos ellopná valaki. Meg mivel 0 tapasztalata van a külvilággal szemben, nem tudom hogy reagálna egy kocsira, egy kutyára, egy másik macskára. Lehet, hogy lefagyna a sokktól, és komoly baja is lenne. Úgyhogy akkor se engednénk ki, ha ki akarna menni. Egyszerűen nem a külvilágra szocializálódott. De a friss levegőt azt nagyon szereti, egész nap az erkélyen döglik.
2019. júl. 27. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!