Lehet, hogy a cicámnak fülatkája van?
Atkát csak orvos által felírt vagy ajánlott gyógyszerrel lehet sikeresen kezelni, házilag nem lehet meggyógyítani.
Maga az atka nem látszódik, csak a tünetek, amiket okoz. Pl. szőrhullás, vakaródzás, fülrázás, sebesedés, vörös ekcémás reakciók, atka járatok (felpúposodott bőr) stb.
Én inkább sima fülpiszoknak vélem, vagy egy enyhe fülgyulladásnak.
Vidd dokihoz, ő majd megmondja, látatlanban nehéz megítélni.
Igen! Ez fülatka!
én is szoktam tisztítani, de tényleg nem ér sokat, főleg ha beljebb is nyomod a "zaccot".
Vidd el állatorvoshoz, és ő kipucolja a füleit, aztán vegyél nyakra cseppentős bolhaírtót (Stronghold vagy Frontline) és annak alkalmazásakor előbb-utóbb a fülatkát is kipusztítja. Bár nem tudom, hogy kiscicáknak lehet-e ilyet kapni.
Kérdezd meg az orvost!
Régebben lehetett kapni fülcseppet (Oticat) volt a neve, ami ecsetelésével kipusztultak a fülatkák.
Azt hiszem ezt nem lehet kapni, csak a széles hatékonyságú, nyakra cseppentős bolha-kullancs és féregírtók egyszerre jók a fülatkára is.
Mindenképp vidd el dokihoz, mert középfülgyulladást is kaphat a cica ettől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!