Hogy csináljam? Szerintetek?
Faluban élünk és máma betévedt hozzánk egy vörös-fehér kandúr macska. De sovány , úgyhogy azonnal hoztam ki neki kaját. De teli van kullancsal. Barátságos macska, de könnyen karmol és nem engedi kiszedni a kullancsokat. Az oldalán pedig van egy seb ami már száraz, de nem tudom, mitől lehetett az. Ugye az már nem tud elfertőződni? Mennyi az esélye szerintetek , hogy egy veszett rókától van az a seb az oldalán? Hogy tudnám kiszedni a kullancsokat belőle anélkül, hogy megkarmolna?
Jövőhéten viszem az állatorvoshoz, mert most szabin van és csak akkor jön vissza más állatorvos meg nincs a közelbe tudomásom szerint.
Előre is köszi!!!
Szerintem a kullancsokat hagyd, nehogy rosszul szedd ki, abból nagyobb baj lehet mint ha bennmaradnak. Egyébként úgy tudom, hogy a macskára nem olyan veszélyes a kullancs mint emberre és kutyára. Ha nem hagyja magát nem tudsz mit csinálni, egyszer a miénk is megszökött és el kellett altatni hogy ki lehessen szedni belőle a kullancsokat.
Ha élnek a falutok közelében rókák, akkor lehetséges hogy az okozta, de milyen a seb és mekkora? Harapás, karmolás, horzsolás? Elfertőződni el tud, mert bármikor lekaparhatja, ha gyógyul akkor idővel viszketni fog neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!