Macskát miben kell füröszteni, hogy ne vakarózzon állandóan, mert vélhetően bolhás?
Mindenképpen egy spot-on lenne a legjobb. A nyakörv nem célszerű macskáknak, mert balesetveszélyes. Nekünk az Advantage, Advocate, Broadline, illetve a Stronghold Plus vált be. Fürdetni meg hát... Szerintem 100-ból 99 macska gyűlöli a vizet, én például a véremet adtam, amikor a kandúromat muszáj volt gyógysamponnal kezelni bőrbetegség miatt. :)
Egy szó mint száz, spot on a cica nyakára úgy, hogy esélye se legyen lenyalni.
A Neostomosan jó szinte az összes élősködőre.
Szia,
Ha már ilyen súlyos a helyzet, akkor inkább állatorvos! Mert létrejövő hámsérülés el is fertőzödhet, plusz attól, hogy vakarózik nem csak bolhás lehet!
Ilyenkor kevés már a spot-on, a sampon, a nyakörvet meg inkább hagyjuk, az igazán hatékony 5-6000ft-nál indul.
De ha biztos vagy a bolhában, akkor ilyen súlyos esetben én a VIRBAC Effipro sprayt szoktam javasolni, azonnal max 1 nap alatt leöli a bolhákat. ( Addig
gondosan zárd el őt, pl. a fürdőszobába.)
A fekhelyét stb. neostomosannal kezd le és az egész lakást (főleg ahol jár-kel ) alaposan takarítsd ki vele!
*egy állatorvos asszisztens
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!