A cicám tappancsán a "párnácska" felszakadt és vérzik, olyan mintha le is lenne egy része szakadva. Mit tegyek?
A cicám tappancsán a "párnácska" felszakadt és vérzik, olyan mintha le is lenne egy része szakadva. Jöttem haza és látom hogy a padlón piros nyomok/pacák vannak. Utána rájöttem, hogy ez csak a cica lehetett mert az ágyon is voltak ilyen nyomok.
Nem tudom egyszerűen, hogy mibe/hogyan szakadhatott/tépődhetett fel.
Esetleg valami krémet tudtok ajánlani? Állatdoki? Kötés?
( Itthon nincs más állat ami okozhatta volna a sérülést, nincs kiengedve a házból ).
Előre köszönöm a válaszokat!
A sérülés nagyságától függ, hogy kell-e orvoshoz vinni. Ha lehet, akkor mosd le és fertőtlenítsd le neki, viszont fontos lenne, hogy egy darabig ne nyalja le a tappancsáról a fertőtlenítőt. Amikor alszik, neogranormonnal be lehet kenni a sérülést, de csak úgy, hogy figyeled, hogy ne nyalogassa, amíg fel nem szívódik.
Ez csak akkor működik, ha felületes hámsérülésről van szó. Ha mélyebb a seb, akkor érdemes megmutatni orvosnak.
Állatkórházakban ilyenkor van ügyelet, egy telefont megér, hogy megkérdezd mit javasolnak ilyen esetben.
Állatorvos.
Egyszer nekem is járt így egy cicám, altatásban visszavarrták neki.
Nem tudom mitől szakadt fel
VIDD EL ÁLLAT ORVOSHOZ!
Sajnos vissza kell varratni!!!
SZEGÉNY CICA.
Remélem hogy meggyógyul.
Kösz hogy segíthettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!