Lehet hogy nem fogja megszokni az új jövevényt?
Meg fogja szokni, ne aggódj. Az lenne a fura, ha nem ìgy reagálna. :)
Te se ugrasz a nyakába minden idegennek, az új cica meg ráadásul beköltözött a területére.
Vannak erre technikák, hogy hogy lehet összeszoktatni őket (külön helyiség, illatukat kicserélve, úgy etetni, hogy lássák egymást, de messze, ajtó két oldalán "összeengedni" őket...), de az esetek többségében elrendezik maguk között is, ha nem látsz agresszióra utaló jeleket, nem feltétlenül kell közbeavatkoznod.
Az a "szar" meg, amit az első említett, Feliwaynek hívják, vagy összeszoktatáshoz Feliway Friends. Feromont párologtat, hasonlót, mint ami a macska bajszán van jelölésnél. Kvázi azt mondod vele, hogy hé, nyugi, ez a hely itt mindenkinek biztonságos otthon!
Elég drága szerintem az utántöltő hozzá, de amúgy tényleg látványos változást lehet vele elérni, én sem hittem, amíg nem próbáltuk ki. Én nem vetném be rögtön, mert nem biztos, hogy kell, de ha nem múlik a stressz, netán vizelési gondok (vad jelölgetés) vagy hasonlók lépnek fel az összeszoktatás során, akkor ez is lehet egy módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!