Ti estére és nap közben ha nem vagytok otthon kirakjátok a macskát?
Egy macska azért nem szedi fel a járólapot. Kutyák inkább megrágcsalnak ol. bútort, macskák inkább kaparnak, de ezen lehet segíteni (kaparófa).
Lakásba vittem haza anno a macskát, soha életemben nem akartam kiengedni. Eszembe sincs. Higgadt, okos, szeretetteljes nevelés szükséges.
Benti cicám van, nem engedem ki, nem is vágyik kintre. Sosem tett még tönkre semmit. A karmát vágom, így nem szedi szét a bútorainkat. Van egy kis mászókája, azon szokott randalírozni, a mi cuccainkat nem szedi szét. Én akkor aggódnék, ha kiengedném. Az előző cicámat elütötte az autó. Praktikusabb nekem is, hogy csak benti, mert így nem hozza be a sarat és az élősködőket a szőrén. A szüleimnek voltak kinti cicái, sosem érték meg az 5 éves kort. Hiába voltak ivartalanítva, hiába voltak estére bezárva a garázsba. Széttépte őket a kutya, vagy elgázolták őket a kocsik...
Egyébként a benti cicák teljesen másként viselkednek, mint a kinti-bentiek. A benti cicákról a tapsztalatom, hogy nyugodtabbak, bújósabbak, barátságosak, mert tudják, hogy odabent nincs mitől félniük. Meleg van, étel és biztonság.
2 cicám volt bent (panel, szóval kinti rész nem is volt).
10-12 órákat is egyedül voltak, és semmi rosszat nem csináltak. Pedig ők azelőtt kinti macskák voltak, azt hittem, megőrülnek majd a bezártságtól.
Szerintem ne félj ennyire, próbáld ki a dolgot 1 napra. Azért a macskák akkor sem rejtegetik a természetüket, ha jelen van valaki. Úgy értem, hogy ha valamit tönkre akartak volna tenni, azt a jelenlétedben is megpróbálták volna már biztosan.
Ha van kaparófa és játék, akkor el lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!